tisdag 12 januari 2010

Minus 10 och det biter i näbben...

När termometern kryper mot minus 10-15 grader här i Göteborg så kan man nog jämnföra det med 20 grader hemma i Porjus. Den fuktiga luften från havet gör att det biter till ordentligt i nästippen. GM försöker suga ut så mycket som möjligt ur Saab-affären och hotet om nedläggning tas snart inte på allvar. Under tiden strejkar jobbarna i Trollhättan vilket inte låter så smart att stanna en produktion som redan blöder miljoner varje dag. Men...på sätt och vis förstår ja de som vigt sitt liv åt att skruva ihop dessa bilar.
Ny, stor eldsvåda inne i stan och kanske aningen mindre djävulskap tack vara det stränga kylan. Bovar och banditer fryser röven av sig om de skall rusa runt och våldta folk i dessa minusgrader. I Irland gökar försteministerns hustru med en tonåring vilket gör att det redan gungiga öriket nu även guppar upp och ner. Robinsson, som ministern heter har valt att ta "time out" hur länge är det ingen som vet.
I Angered går livet vidare och författandet står stilla på grund av att mina två medskrivare har drabbats av total bokstavstorkatorka, datahaveri mm. Själv knåpar jag ihop några sidor om dagen men tempot på den erotiska thrillern går i snigelfart, och risken att snutarna hinner ikapp mördaren redan innan han hinner sätta sina djävulska planer i verket är stort. Då blir det ingen bok utan ett 8-sidigt häfte.
Trollen är i skolan, kvinnan hos tandläkaren och jag är på väg ner till min skrivarlya. Måste starta upp Belmondo så inte fransmannen fryser ihop totalt. Han har inte rullat sedan julafton. Bara några dagar kvar till EM-handbollen drar igång. Hur det går för Sverige? Vi är rökta innan kvartsfinalerna börjar, tyvärr.
pappa B
Skicka en kommentar