lördag 9 januari 2010

Promenad runt sjöarna och skidor på TV.

Vi kom precis hem för att se slutet på herrarnas 20 km klassisk stil i Tour de Skii. Duktigt av Hellner och Rickardsson att placra sig så högt i resultatlistan. Det kommer att bli en ursinnesjakt upp för slalombacken i morgon, den får man inte missa...så här ser det ut på balkongen och chilenarna en trappa ner lever under ständig skräck att vår balkong skall hamna på deras balkong och så vidare. En sådan gång är det bra att bo högst upp, eller hur?
Idag gick kvinnan och jag en tur runt sjöarna upp i Rannebergen. Vackert så det skriker om det och tänker man på att detta endast är 1,5 mil från Göteborgs centrum så borde alla skämmas som inte utnuttjar den här vackra naturen som finns uppe i Nordost. I stället gnäller de över folket som bor och lever här upp. Kolla vilka vinterbilder, mitt framför näsan på oss. Här är vår faddersjö Stora Mölnesjön i full vinterskrud. Under isen simmar både abborre, mört och regnbåge.
Inte illa va? Knarret under fötterna påmionner om dagarna uppe i Porjus. Där knarrade det under skosulorna nästan under hela året och känslan när snön började smälta bort och breda små forsar av smältvatten rusade förbi i backen utanför vårt hus ner mot Jean Lundqvist taxistation får man aldrig mer uppleva. Men minnet finns där, djupt rotat.. Där guppade våra små barkbåtar fram och drömmen om sol värme och vackra damer långt bortanför Lillselet rörde runt i våra små skallar... På vägen hem låg solen lågt och visade upp vackra skuggspel på husfasaderna i Rannebergen. Ofiltrerad snö är blå, solen gul och livet leker. Nu, återbördad till värmen blir det hemgjord potatismos med mycket smör, ägg och en skvätt grädde. Pappa B:s köttbullar och hamburgare till och så plockar vi lite här hemma innan hästarna denna afton gör oss rika och oberoende under resten av 2010. Det är skönt att drömma!
pappa B
Skicka en kommentar