måndag 18 januari 2010

Stekt abborre sitter som en fläskläpp...


Även en sjuk liten grabb piggnar till när han får smörstekt abborre och nykokt potatis. Lite skirat smör på toppen gör det hela till en måltid, värdig en kjejsare i vilket land som helst. Den här gången var det kusinerna till tusenbröderna som låg i stekpannan. Det vill säga fiskar runt 200 gr vilket innebär ett djävla pillande för att undvika alla ben, men i dagens läge äter vi ju flera former av plockmat så då kan vi väl sitta och pilla med abborrar också, eller hur? "Skogarnas Konung" han pillar inte speciellt mycket. Han delar fisken på mitten och in med halvan i mun. Det tar en stund och så kommer benen ut i mungipan, precis som farfar gjorde. Inget tjafsande med benrensning här inte. -Fan pojk, du får ju sitta och äta tills du svälter ihjäl, sa han till mig då jag pillade ben hemma i Porjus. Det ligger kanske något i det, vad vet jag.
Av dagens fisketur med bäste kompisen Lasse blev inget då han inte fick ändan ur vagnen innan timmen blitt för sen för promenad ut på isen. Men vi tar det på onsdag i stället.
Hörs kanske igen under dagen/natten
pappa B

1 kommentar:

Äldsta sa...

*hehe* jag är en "pilla i maten" människa också men fisk är jag inte förtjust i. Men kan tänka mig att det är härligt att äta fisk man själv fiskat :)

Hoppas ni får en bra dag och krama lillebror - krya på sig kram!

Äldsta