fredag 5 februari 2010

Vilken underbar vinterdag!

..de flesta, mer normala människor jag känner gnäller över snö, kyla och vintern. Vilket onödigt slöseri med hjärn- och tankeverksamhet. Om de lade kraften de spiller på att gnälla, på att klä på sig varmt, ta på sig vinterkämngorna och ger sig ut på en tur, skulle de säkert må mycket bättre. Tänk vilken visa för själen att få höra snöns knarrande under skosulorna och känna hur det biter i nästippen. Idag var jag ute med gode vännen Kenneth på Stora Mölnesjön för att försöka lura några gäddor. När solen klev upp strax före klockan 10 tog jag den här bilden. Vi tog oss en kopp varmt att dricka. Jag föredrar te, Kenneth har inte vuxit klart ännu så han dricker choklad.
..Här är "fåtöljen" min skrylla från Polarvargen i Kramfors. Allt får plats, till och med den här smått överviktige gubben. Fisken ner i plasthinken, lätt som en plätt. Sedan diskar man bara av hinken och den går utmärkt att använda när man är ute i svamp- eller blåbärsskogen under hösten. Helt fantastiskt, en sådan här skulle alla människor behöva! Fungerar som en ryggsäck, bara att hänga på sig och gå hem.Passar dessutom helt perfekt till en normal kylväska, så man kan ha sin svala pilsner med sig ut på tur.
pappa B

5 kommentarer:

Erika sa...

Kunde inte skrivit det bättre själv, början på ditt inlägg. Jag formligen älskar snö och kyla och en och annan snöstorm som kronan på verket. Gnäll är väl vi människor kända för, tror inte vi skulle genomlida dagen utan att få gnälla en del.

Där jag bor har det alltid dom senaste tio åren varit gröna gräsmattor, men detta året och början av förra i Dec så kom snön. Sedan när vi byter till 2010 då öppnade hela himlen sin bommullsfabrik och vräkte ner så mycket det bara var möjligt. Jag har nog aldrig kommit ut så fort med kameran som jag gjorde under alla dom dagarna. Lycklig var bara förnamnet, när snön dalade ner helt vindstilla vissa dagar.

Jag gnäller aldrig över vinterhalvåret, eftersom jag tycker om snö och kylan som följer med. Hösten är en stor favorit även den, alla vackra färger som bländar en över all skönhet som finns där ute. Gäller att vara vaken för det naturen visar oss människor.


Vinkelevink

Erika sa...

Glömde berömmar dig för två fina vinterbilder, i förra kommentaren.

Synnøve. sa...

Heisan sveisan.
Nei, man kan ikke klage over vintern. Det er ju en heilt underbar årstid....
Ops, såg det blev litt norskt der da.

Jag börjar bli lite less alla klagosånger över vintern.
Hur mycket snö det, att det blaskar. Det är för kallt. Det går inga bussar. Det går inga tåg.
Det är jobbigt att skotta. Jävla plogbil som gör en vall vid min brevlåda.

Jag tror att Kong Vinter tänkte ge igen lite för alla gröna vintrar nu. Han hörde hur ALLA ville ha en vit jul. Aha tänkte han. De ska få snö. Snö för nästan 20 års vintrar. Först så gillade folk det. Det var så mysigt, så vackert, så härligt.
Kul för ungarna osv....
Alla vill ha vår. Vad händer då?
Jo, gu vad det regnar. ska det aldrig sluta? Jag vill ha sol. Är så less på regn...osv...
Varför kan en del inte sluta klaga?

Jag älskar vintern. Myser inne när det är för kallt att gå ut. Men var faktiskt ute och gick korta promenader även när vi hade 39 minus.
Att stå mot en husvägg med näsan mit solen och den vita snön. Mys.
Att göra en snöängel. Mys.
Bygga en snögubbe med grannbarnen. Mys.
Spänna på sig skidorna och ramla hela tiden. inte åkt på 35 år. Mys.
Sitta på sjön och pimpla. Mys.
Näe jag vill ha vinter som den är nu.
Kall, vitt och massor av snö.
Är det för kallt får man klä sig.
Allt går, bara man vill.
Finns inte viljan så går det sämre.

Fredagskram till Pappa B.
Synnöve.

Anonym sa...

Det är skillnad på att gå ut och fiska och att behöva gå upp, skrata rutorna och pendla varje morgon när det är halt och plogbilen inte kan det där med att ploga...

Så jävla kul är det inte att nästan köra i diket varje dag...

pappa B sa...

..ha ha ha det kanske är det tyngsta du gör undr dagen, skrapar rutorna på din bil. Och är du så vinglig som chaffis så kanske du borde ta några extra varv som komplement på en halkbana? Hej vintern och tacg mina damer för att ni som jag, gillar vintern.