fredag 26 mars 2010

Fjant och fjäsk för Ockelbo-prinsen!

Hälsingland ett av mina favoritlandskap, har nu skitit i det blå skåpet. Jag undrar om greve von Axelklaff i sitt gods har samma mjäkiga inställning som turistföreningen i Oxkelbo har? På årets TUR-mässa skrädades om att man hade sin egen prins och skule det nu inte ha varit så att den något, trots eget gym. korpulenta grabben från Ockelbo råkat få sätta på hennes höghet Vickan så hade inte en enda kärring i Ockelbo med omnejd nämnt grabbens namn. Nu hade man plockat fram den största silverbytta som fanns i Hälsingland och försett den med en blomsterkvast(djävligt vacker) så stor och dyr att det får pensionärerna i Ockelbo att leva på torrt vetebröd den närmaste månaden.
Larvigt och ett djävla rövslickeri från Hälsinglands sida. Ingen fan brydde sig väl om den här grabben mer än hans förmögna föräldrar då han växte upp i Ockelbo? Jag trodde i min enfald att de hade mer stake i detta råbarkade landskap. Nej tacka vet jag min vän greven och Iggesundsgängets Janne som står för varje ord de säger. Så här ser blomsterkvasten ut. Jag hoppas att blomstren håller stilen tills kärringarna från mäsan kommer hem. Tänk om de satsade på att förbättra maten för dagisbarnen i stället, det hade jag köpt. Men detta jamsande om "vår egen prins" det fick en att vilja gå fram och spy i silvervasen.
pappa B

3 kommentarer:

Synnøve. sa...

Att du inte gjorde det. Jag hade nog sjutton gjort det tror jag.
Dessa som bor på slottet både här i Sverige kostar bara en massa pengar.
Nä ta bort kungahuset.
Det är lite förlegat tror jag.

Annars det där med att felprioritera är nått som är ganska vanligt nu för tiden.
Ta som här. Kongsvinger har ett mycket vackert rådhus. Byggt i funkisstil för många herrans år sen.
Nu ska det rivas! Våra politiker som för övrigt avgår nu vill ha en bauta efter sig och har beslutat att bygga ett nytt ett. För så där en 350-600 miljoner kronor.
Samtidigt så är det indragningar på den kommunala omsorgen, både barnehager, skolor och sjukvård. Skolskjutsar och annat. Det finns inte pengar säger de.
Men till ett nytt rådhus har de pengar. Förklara det, det som kan.
Några av våra partier ville ha folkomröstning på detta, men vår ordförande Bones sa att nej " det är allt för kompliserat för oss vanliga gräsrötter att förstå" så det blev ingen folkomröstning.
Många partier gick ut med listor och gjorde enketer hos oss gräsrötter vad vi menade om detta förslag. Det blev visst stor seger till de som inte ville ha nytt rådhus. Men tror du politikerna tog till sig det?
Inte en chans!
Frustrerande är vad det är...
Tänk om kunnat gå in och spytt i silvervasen där under mötet med kommunestyret....
Det hade jag gjort med glädje.

Ha det gott.
Synnöve.

Anonym sa...

Tror "Greven" skulle bli mycket förnärmad över att hans älskade Hälsingland blir indragen i någonting så erbarmligt fjantigt, bara fjollträskare beter sig på detta vis. Må väl ! Järnberg

Anonym sa...

Ja du "Bonnadräng"
Du skryter över dina resor med Hurtigruttar,golf i Turkiet och flotta middagar i Tyskland,men ditt eget land kan du inte!
Ockelbo ligger i Gästrikland och inte i mitt älskade Hälsingland,så detså!
Nåja du ska få råda bot mot ditt okunnande,när du i sommar ska få mocka hästskit och samtidigt läsa Sverigekarta!
"Greven"