måndag 29 mars 2010

Nu har Greven fått eld i gabardinbyxorna!

...arg som ett mördarbi förkunnade den blåblodige Vilgoth von Axelklaff att jag min bonddräng var totalt obegåvad som inte visste att fjantandet med prinsen från Ockelbo inte härstammade från Hälsingland utan Gästrikland. Gubben har givetvis rätt och jag får elda upp kepsen som straff. Mocka hästskit och studera svensk atlas tyckte han vore ett lämpligt sommarjobb på hans gods. Givetvis helt utan betalning. Bäst att skyndsamt rätta till misstaget. Ockelbo och larvet för prinsen, en överklass grabb, som ingen brydde sig om innan han började kuckelura med Vickan. Han hissas nu till skyarna och till alla som undrar och via mig har fått fel uppfattning om var någonstans i landet Ockelbo ligger så är det i Gästrikland och inte i Hälsingland. I och för sig föll en sten från mitt hjärta då greven uppagade mina okunskaper i svensk geografi då jag alltid haft ett varmt hjärta för flåbusarna i Hälsingland.

"Länsman" har klippt sig och ser nu mer folklik ut. Även om jag vid första anblicken trodde att han fallit i trappan. Hans lilla docka och jag fikade ihop idag. Fick även träffa hans lillasyster och det är med mycket stor förvåning jag upptäcker att likheten mellan de två saknas totalt. Den här lilla systern var både söt och trevlig.
"Skogarnas Konung" är sjuk, förkyld med kraftig hosta ställer till det och det får vara ryggläge så han är pigg när havsöringsfisket börjar till påsk. "Prinsessan" är hemma för hon är rädd för sina lärare uppe i Vättleskolan. Vi skall kolla en ny skola i kväll och finns det plats där så byter vi direkt. Kompetensen både hos skolledning och personal är lika med 0 då det gäller utförandet av studier och elevernas allmänna trevnad i Vättleskolan. Ett solklart fall för skolinspektionen och jag är beredd att nypa till så klockorna stannar i Peru för att få till en bättre skolgång för de unga i Angered med omnejd. Även skolpolitikerna här i Nordost borde ställas till svars för att eleverna mår dåligt. Men de kommer förmodligen från samma kultur som de som bråkar och tar deras parti. Här är vi svenskar i minoritet och skall bara hålla käften, betala och se lyckliga ut. Skit ner er, det kommer jag aldrig att göra.
pappa B

3 kommentarer:

Erika sa...

Så knas det kan bli när det hela blir fel på kartan. :) Kan bara skratta åt din lilla fadäs. Tror du flinar rätt gott själv också. Det är nog ingen som trycker ner dig i knäppkängorna i första taget.

Vinkelevink från ett mulet Kronis.

Anonym sa...

Får nog ta på mig en miss där också, hoppas Greven lugnar sig så att han inte får ont i magen. Järnberg

Synnøve. sa...

Hej där.
Ser du är på krigsstien. Med rätta! I skolan ska våra barn känna sig trygga och ha en bra miljö för att lära sig de som det vill att de skall lära sig.



Men som Erika sa. Det finns nog ingen som trycker ner dig i knäppkängorna.
Så ta kontakt med dom och ge dom svar på tal! Tror det är på tiden att skolledning och skolpolitikerna får smaka lite av sin egen medicin.
Stå på dig!

Kramen Synnöve.

Hälsa skogarnas konung att han ska krya på sig.
Hostan är dock seg kan jag förtälja. Den sitter i en stund. En låååååång stund...