torsdag 11 mars 2010

Räddad i sista minuten....

Återigen en underbar dag med goda vänner. Den här gången parkerade vi på isen utanför Sjöviksgården. Viivi samlade + poäng redan innan vi steg ut på den frusna sjön. -Varså god min vän sa hon och räckte över en liten flaska Vana Tallin, fantastisk god likör som satte sprutt på maggoten. Men...det var den enda sprutten den här dagen. Hon plockade fisk efter fisk och jag och "Asterix"(det är inte den lilla supersnabbe och starke Gallien, som gett honom namnet utan potatis sorten)vi satt där och blev allt mer deppade. Då hände det. Asterix for upp från ryggsäcken med ett tjoande och hivade upp en borre, aningen större än en sardin. Nu var det jag som såg bilden av en flinande katt.
Kolla, både kram och likör i snålblåsten ute på Mjörn i morse. Asterix, gubben hennes tog bilden. Jag undrar om "Länsman" fick någon pilleknarkare hos fotvårdsspecialisten, jag tror inte det, ännu mer ont o plattfötterna möjligen.? Viivi plockade upp 10 fiskar, återbördade fyra av dem i hålen och även om solen sken så verkade det mörkt för pappa B. Men med korsade fingrar och en vädjande blick upp mot skyn så böt jag pirk. Satte på en vertikalare med en enkelkrok, på med en maggot och ner på botten med hela skiten. PANG! där satt den! En ny sardinliknande abborre räddade min dag och jag ger fingret åt katterna.
...inte ens vår herre hade kunnat göra underverk med dessa små fiskar. Men..de räddade min och "Asterix" dag. Viivi fiskade byxorna av oss denna vackra marsdag. 10 firrar plockade hon upp, kastade tillbaka fyra för tillväxt och skall koka resten i kväll. Ja, visst fick hon våra två också, det tror tusan det.
pappa B
Skicka en kommentar