lördag 6 mars 2010

Skogarnas Konung - dagens segrare!

Hurra för min lille knodd. Idag ute på Mjörns fina is var det han som fick de största fiskarna. Länsman, MacMyra och jag själv fick stanna upp vid Lotta Engbergs hus och visa snoppen för katten. Skämmigt, i synnerhet då man är iklädd dubbla långkalsingar och en overall och inte utrustad med någon banan av kollosalformat. Fick ta i av alla krafter för att få den utanför overallen. De andra två hade inga problem, de passade på att kamma sig medan de stod där och gjorde sina propellrar...
Mr Ingvar A och skogarnas Konung skrattade så de höll på att kikna Mr Ingvar A fick fem fiskar, Skogarnas Konung fyra fast större.
Jag bjöd segraren och födelsedagsbarnet (mamma) på fläskcarré och ris, själv åt jag fläsket men skippade riset och smällde i mig en stor bit broccoligratäng, gott så in i bomben. "Prinsessan" sover över hos en kompis, en söt och snäll liten Sara E och hennes familj. Kanske har jag fått i mig lite styft 50 gr kolydrater idag, för mig en rätt skaplig början. I morgon hänger jag på låset då Lidl öppnar för att köpa mandelmjöl. Sen bakas det i stugan och recepten ligger i högar över hela lägenheten. Otroligt lätta recept må jag säga och gott verkar det också vara.

Melodifestivalen vilken skit!
Fjantiga fru/frk/sambo Wahlgren återkommer igen. Hela hennes släkt, bröder tremänningar, farbröder, mamma och en handfull kusiner och gamla förälsker slåss för att visa upp sig i svensk TV. Som grädde på moset plockar man in Orsa spelmän med grodan Moreus Boll i spetsen och jämrar sig igenom en urtöntig melodi med fårtarmsfelor och jämmerlåt i någonting som vi hört i 125 år och aldrig tyckt om. Vilket djävla skit. Ja jag vet, jag böt kanal till folkets förtvivlan. Rövlappar och hottentotter varvas med fyrbarnsmammor på väg neråt i karriären och feta farbröder från Dalarna kämpar mot kortkorta superväteroxidade blondiner och rastafigurer. Och av detta skall vi hitta någonting att sända till Oslo för att representera Sverige? Fan att inte Jokkmokks-Jocke levde då skulle det bli drag under skosulorna.
Nu skiter jag i detta och går och tar mig en liten wirre knäpp och sedan blir det krypa ner under täcket. The same precidies as last year miss Suzan? Förmodligen hinner jag somna innan hon svarar.
pappa B

5 kommentarer:

Erika sa...

Jag har sedan länge slutat titta på Melodifestivalen, men igår råkade den kanalen var på. Orken att byta eller sträcka mig efter fjärren var minimal därav att programmet startade upp. Den jag skulle betala för att slippa se där i är Kristin (en av programledarna), en mer töntig, flabbig, tramsig, person än hon finns inte att uppbringa. Hur kunde dom välja bottenskrapet i form av henne är mig en gåta. Måns däremot gjorde det han skulle väldigt bra. Men hon, gud bevare mig väl och lite till.

Musiken är som en hög klagolåtar av största modell. Gällande Wahlgren-kompani och det du skrev, kunde jag inte sagt skrivit bättre själv. Är så utled på att se alla lyftas fram i tron att alla är talangfulla. Benjamin son till Pernilla är bara en i raden där det skall visas hur duktig han är. I mina ögon finns det ingenting som talar för någon talang att höja ögonbrynet åt.

Jokkmokks-Jocke enligt mig var på slutet bara pinsam, inget jag skulle vilja se i melodisammanhang, även om han fortfarande dragit luft. Alla har vi olika tycke och smak,det är väl det som får oss att har åsikter av alla de slag.

Solen skiner och fönstret är öppet denna Söndag och luften känns vårlik. Inga kalla köldgrader här inte. Snön är också på väg bort, gröna gräsmattor tittar fram alltmer. Hoppas nu du hittar ditt mandelmjöl på Lidl. Har inte köpt själv men hör dom som gjort det, det var det jag gick efter.

Ha en bra Söndag.

pappa B sa...

Tjisan Erika, som Jocke skulle ha sagt. Klart att min tes om att Jocke hade varit bättre lade jag bara in för att klargöra hur jäkla dåligt jag tycker att programmet/tävlingen är.
Skall nu ner på jakt efter mandelmjöl och snart sitter en slimmad, ännu mer skrynklig gubbe vid tagentbordet och svammlar...
kram på dig

chili sa...

jo man mår som man förtjänar..eller inte men ja..du har nog med stött på kärleks bekymmer i ditt liv. det é nått som borde skrivas in som ett brott mot mänskligheten!:) snygga fiskar!!

Synnøve. sa...

Innan jag glömmer, vad sjutton är mandelmjöl?
Melodifestivalen har jag slutat se för länge sen. Det är bara ett program för att visa hur duktiga alla programledarna är, hur många klädbyten de hinner med innan sändningen är slut. Det är samma dunka dunk i alla låtar. Varför kan de inte ta med en vanlig låt om du hänger med? En låt som de skrivit till nått annat än melodifestivalen?
Näe lägg ner skiten och sänd nått annat i stället. Det är mitt råd.

Fiskarna lever otryggt ännu ser jag.
Grattis till skogarnas konung säger jag och böjer mig i stövet.
Tror ni lever farligt nu gubbar.....

Klems i kylan. 16 minus och tjock dimma....
Våren? Inte här iallafall.
Synnöve.

pappa B sa...

Mina små vänner. Just nu har gubben inträtt i LCHF-familjen och kommer inom kort tid att få bära namnet "strecket" Då håller sjöarnas isar ännu bättre och säsongen blir aningen längre.
MAndelmjöl vet inte jag heller vad det är men jag förmodar att det är mjöl gjort på mandel. Mpste införskaffa detta då jag har mindre problem på frukosten då vanligt bröd innehåller på tok för mycket kolhydrater.
JAg letar vidare
klems och krams och ännu mer klems och krams till er hela gänget

PS: Chilipojken, du kanske vet vart man får tag i mandelmjölet. Lidl hade det inte, tyvärr, men tack ändå Erika.