lördag 24 april 2010

Soporna står vid ytterdörren och gumman försvunnen....?

Så det kan bli. Jag bänkade mig i skinnsoffan framför plattskärmen och skulle kolla dagens V75 lopp. Pennor och kuponger snyggt framlagda på bordet framför mig. Ett glas Guldus uppslaget, en liten wirrepinne bredvid, skål fylld av "fläsksvålar" vi kallar dessa knapriga fläskchips för det. Jag äter inte detta, men det var rester efter trollens fredagsmys så de stod kvar. Däremot hade jag ställt fram en skål med små gröna vindruvor och en ost, dansk Rigmor, lukar så att flugorna vänder om, skuren i små stavar. Ett fat med tunna skivor Italiensk salami, Napoli heter den och är utsökt. Laddad för att efter 7 rundor på en oval kunna klassa mig och mina vänner i spelbolaget för miljonärer....
Jag hörde hur hon pratade med mig, kom in och gav mig en puss mitt under lopp 2, jag nickade tillbaka och hon försvann. När lopp 7 just skulle starta så var wirren slut och jag reste mig för att hämta en ny liten rackare, då såg jag soporna i hallen.
-Varför har du ställt ut soporna ropade jag in till köket. Inget svar, nåväl jag återgick till stallbacken då telefon ringde. -Hej, jag är i Taberg nu, har du burit ut soporna? När min mun föll igen med ett klappande ljud sprang vinnaren i lopp sju i mål. Vi hade fem rätt som inte gav någonting. Soporna är utburna, barnen på Liseberg, kärringen i Taberg och wirren är slut....? Hur ända in i kråksången skall denna lördagskväll sluta. Jag får steka upp några djupfrysta bratwûrst, öppna en burk surkål från Lidl och göra det bästa möjliga av situationen. Jag har ju en dunk Umbala, halvtaskigt, billigt rödvin från Syd Africa i vinstället.
Räknar med viss skallebang i morgon, kanske, jag får se hur kvällen fortskrider....
pappa B

2 kommentarer:

Synnøve. sa...

Så det blir gräsänklingblues nu alltså...
Men det klarar du fint.
För soporna är ute och du är hemma.
Kramen.

stella sweden sa...

fläsksvålar är grisföda U wirren försvann för att du drack upp den liksom jag förtärde min campari men soporna bärde sambon ut...Uhuuu så bra jag har det!