tisdag 27 april 2010

Tuff dag för "Prinsessan"...

I går kväll ville hon inte ta fram de kläder hon skulle ha, hon ville inte göra iordning skolväskan heller. Hon var bara orolig och somnade ihopkurad bredvid mig i skinnsoffan. Det var idag hon skulle börja i sin nya skola. Morgonen gick smärtfritt och hon klarade av den mycket bra, På väg ner till spårvagnen höll hon min hand hårt och viskade -Jag är rädd pappa. Framme vid skolan ville hon inte hålla i min hand längre, det är givetvis "skämmigt" att komma och hålla sin pappa i hand. Det skulle ha varit gymnastik den första lektionen men lite omorganisation gjorde att de fick vara ute istället. Bra för hon hade inte med sig sina gympakläder....Hon gick sakta bort över den stora grusplanen bredvid en annan liten tjej som hon hade träffa här i Angered, vinkade när ingen såg och jag gick ner till buss 60 för hemtransport. Eventuellt åker jag ner och möter henne när skolan slutar. Tufft för en liten 11-åring som under den sista tiden varit så rädd för både sina klasaskamrater och sina lärare, att plötsligt komma till en ny klass, nya lärare och nya rutiner. Nu är det nya äventyr och hela familjen håller tummarna på att detta skall bli bra för henne... Efter utelektionen skulle de ha gudstjänst, mycket bra och säkert viktigt för det lilla livet, hon behöver en lugnare tillvara än den halvkriminella varianten som förekommer i Vättleskolan. Vi har även sökt plats på en annan skola åt "Skogarnas Konung" och hoppas verkligen att vi blir antagna där.
..brunch fick det bli för min del. En tidig sådan. Stekte ihop lite bacon, ett ägg, mixade ihop lite grönt och så två glas kallt kranvatten. Tog en bild för att visa er och nu står man sig fram till nästa matkontroll.
Jag undrar var alla mina gamla besökare tagit vägen. Bullis, Olle, Järnberg, Greven den gamle stofilen, alla snyggingar som hälsade på och kom med små spår i bloggen. Idag är det bara min lilla norska Synnöve som är på alerten och håller humöret uppe på pappa B. Jag kanske skäller för mycket här på bloggen, är lite gnällspik eller så har jag tappat stinget helt. Fick ett litet spår av Baronessan, en glad dam med dragspelslirande gubbe här om dagen. Då blev jag glad..
..här är Göteborgskulturens högborg -Operan. I mina ögon en ganska anskrämlig byggnad som säkerligen inte kommer att sätta några större avtryck bland världens arkitekter. Faktum är dock att här har spelats och framförts ganska bra program under det senaste åren, så jag kan inte skälla på innehållet i huset. Jag kommer aldrig att slita ut stoppningen på stolarna här inne, det lovar jag, men jag har faktiskt goda vänner som brukar besöka pläjset några gånger och är delvis lyriska när de återvänder. Tacka vet jag Elvis, Kraftverk och Leonard Cohen.
Nu skall jag försöka göra något nyttigt fast det känns som mycket långt borta. Får se om jag återvänder i god vigör..
pappa B
Skicka en kommentar