fredag 7 maj 2010

Äntligen fredag!

Det var det första trollen ropade när de vaknade! Idag skall de gå på Liseberg direkt efter skolan, vill inte missa en endaste minut av karuseller och slänggungor. Nåväl, då vet jag var de finns i alla fall och jag litar på dem bägge två till 100%, det vet de om.
Själv skall jag plocka fram lite fina bilder från Rügen, en av de stora öarna i nordvästra Tyskland. Ett litet paradis som jag snart skall återbesöka. Men..mer om detta längre fram idag.
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Karuseller var det dåligt om i Porjus, ibland fick man ledigt en halv dag från skolan för att gå och titta på renskiljning på "Lappmyren". Där stod Bäckis och skröt om vilka stora fiskar han hade dragit upp i varenda bäck kring byn. Ibland fick man kepsar och annat smått och gott av Diakon Karlsson, åkband visste vi inte vad det var. Järnberg

pappa B sa...

...nä men det gick bra att åka på röven på wellpappbitar nerför "vattubacken" den ner mot selet bakom posten. Fan vad det gick. Och när zigenarna slog upp tivolitältet och man fick kliva in på sågspånet utanför gamla Folkets Hus, det var stort för en liten Porjusvalp..
När man växte upp var det en fröjd attta sig en svängom med "Lill-Stina" (som dansade som en liten älva) nere på Lussebalen. I ett hörn stog Affe Bergqvist och blängde ilsket ha, ha.
Jag dansade ofta med de äldre tjejerna på den tiden. Nu är det bara lamm som gäller...