tisdag 15 juni 2010

En tur med mycket skratt och buntvis med minuspoäng....?

Att ge sig iväg på en pressresa är ofta förknippat med nya ansikten, nya personligheter och ett ansvarsfullt deltagande. Givetvis blir det en fantastisk stämmning, nästan direkt man har skakat hand. Detta är det största problemet för pappa B som lider av tunghäfta, är generad över det mesta och mycket blyg. Så blev det även denna gången fast aningen mindre. Detta skall nog tilldelas min självutnämnde domarkompis, eller om det var han som valde mig, skit samma. Omedelbart startades minusjakten vilket innebar att så fort någon av de andra deltagarna sa något galet, eller bara befanns sig på fel plats vid fel tillfälle så erhöll de minuspoäng. Till exempelvis Kalle som kom försent till bussen redan innan resan startat, han tilldelades omedelbart 10 minus + 5 extra för att han råkade vara Stockholmare. De två danska journalisterna som hämtades upp på Örestads station erhöll också ganska snabbt 5 minus på grund av nationaliteten. Förstår ni vilken enorm makt pappa B och Bertil Bus hade?
Detta är Kalle, redan här vid första stoppet på Regenbogens Campingplats ansåg han att domarteamet bedrev någon utstuderad form av mobbning, vilket omedelbart renderade i 10 minuspoämng till. Självklart. Regenbogens Camping är en stor tysk aktör som öven har två anläggningar i Sverige. Den senaste skall ligga i Åhus och vem vet, det kanske blir fler.

Vi hyrde genast dessa två tält till våra kollegor från huvudstaden. Lasse J fick ta det lilla medan Petter och Kalle det lite större. Själva bodde Bertil och jag, samt de övriga deltagarna på lyxhotellet.
Hit forslade vi de två danska journalisterna. Som det sig bör när man hamnar på en lite annorlunda anläggning så kan det ju dyka upp en och annan överaskning. Kalle till exempel han bliv insmord i krita från de berömda klipporna på ön.
...detta är vad dansken kallar för lite snacks. Maten smakade utsökt och det blev flera omtagningar av både mat och dryck innan färden fortsatte till Lauterbach där vi skulle övernatta i små hus som låg på vattnet. En fantastisk idé som måhända får avknoppningar i Sverige med. Fast den svenska förordningen och krånglande byråkrati sätter säkert stopp för ett liknande projekt här hos oss.
....så här såg det ut i domarhuset. Hr Bertil lade beslag på övervåningen och själv damp jag ner i en mycket skön säng med vattnet kluckande under huvudkudden.....
pappa B
Skicka en kommentar