fredag 18 juni 2010

Riktigt smaklöst -urblåst tabbe av kungahuset!

I en fängelsehåla ute i öknen i staden Eiraeiro sitter Göteborgaren, journalisten Dawit Isaak (rapporterad i mycket dåligt skick) fängslad. För vad vet ingen? I 3.190 dagar har han varit frihetsberövad och några större ansträngningar från landet Sverige har inte redovisats för att få honom fri. Men sent om sides har man fått EU intresserad av fallet. Medan den i Stockholm boendes och ätandes Yonas Manna Bairu, Eritreas chargé d´affaires, och hans hustru blivit inbjudna till det lilla bröllop, som skall hållas i helgen, sitter alltså en svensk inspärrad och riskerar att dö i en fängelsehåla i ökenstaden! Gubben Bairu vill inte yttra sig i fallet Isaak utan kommer bara med undanflykter när detta tas upp. Hur ända in i helvete kan det svenska kungahuset motivera denna inbjudan? Nej en rejäl spark på pungen och en knuff rakt ner i Nybroviken med både gubbe och käring, sen kan de börja simma mot kajen i Eritrea. Just det, det finns ingen kaj där, bara sand och koruption..
Det här bevisar hur långt ifrån verkligheten både kungligheter och politiker lever.
-Jasså, sitter det en svensk i fängelse i Eritrea? I tre år? Det var som tusan, då måste han väl gjort någonting fruktansvärt? Just det, vad har Isaak gjort? Det vet ingen, och nu får hela galjonsbaletten med Vickan och lille Daniel gå och ställa sig i skamvrån. Samtidigt kan de ju skicka iväg all den goda maten som gubben Yonas Manna Bairu och hans käring kommer att stoppa i sig till de svältande barnen i Eritrea. Deras portioner skulle hålla liv i en hel skolklass. Appropå det, är inte Vickan själv involverad i Rädda Barnen eller är det Röda Korset? Då borde man väl ha lite koll på vilka man bjuder till bords i detta fall.
Hela det här kalaset stinker, ända ner till Göteborg....heder åt Vänsterns Lars Ohly, som tackade nej till inbjudan.
pappa B
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stinker så pass, Cajsa och jag gifte oss i Harsprångets kyrka, den har de rivit nu, deras kyrka har restaurerats för 14 miljoner, det konstiga är att numera är kyrkan skild från staten men likt förbannat får svenska folket betala för denna renovering. Järnberg

pappa B sa...

Porjus kyrka (fd. barack) står kvar, still going strong, det är tur det. Obama kanske kan åka upp och välsigna den en vacker dag?