onsdag 25 augusti 2010

Danskarna tjyvfiskar på våra fredade vatten, nu djävlar!

Greenpeace har fångat dem! Tror ni inte att danska fiskare bottentrålar efter torsk på våra vatten! Vatten där vi själva inte får fiska på grund av förbud i strävan efter att rädda torskbeståndet.Jan Isaksson och Therese Jacobsen från Greenpeace, kräver nu att vår blekfete intet sägande jordbruksminister Eskil Erlandsson tar i med hårdhandskarna. Hårdhandskar, den gubben har ingen aning om vad detta betyder. Han har aldrig "satt ner foten" någonstans (kan ju skita ner läderskon) Nej här är det bara att ge sig ut med den skånska armadan och skjuta danskarna i sank. Sedan kan resten av de röd/vita fiskarna komma och plocka upp sina tjuvfiskande kollegor.
I övrigt så råder det ett mycket larvigt och fullkommligt obegripligt förbud för oss fritidsfiskare då det gäller den svenska torsken. Vi har ett minimått för att få landa torsk när vi är ute och fiskar. I samma ögonblick plockar yrkesfiskarna upp tonvis med småtorsk som döda kastas tillbaka i havet? Vad skulle tre torskar under 45 centimeter göra för skada, om vi sportfiskare tog med oss den hem? Vi tar ju inte med oss småfisk som inte går att tillaga i grytan, eller hur? Säg att de ligger runt 30-40 centimeter, men inte +45. Byråkrati så det skriker om det och återigen ett beslut taget av rövsittande politiker, fjärran från verkligheten, panerade fiskpinneätande skrivbords-Nissar som borde ner till havet med ett spinnspö i näven, eller en fot i röven...
Ledamöter från den svenska regeringen med Erlandsson i grå kostym som huvudperson reser över Öresund för att knäppa danskarna på näsan. Hälsas välkomna, bjuds på smörebröd, gammel dansk och snart sjunger man dansk/svenska snapsvisor och klappar axel och reser hem igen och rapporterar att nu jävlar har man satt danskarna på plats. Heja Sverige!
pappa B
Skicka en kommentar