tisdag 17 augusti 2010

Göteborg, socialdemokratins högborg? Bläää!!!

Mona Sahlin fortsätter att drömma. I sitt tal sade hon att hon såg Göteborg som socialdemokratins högborg. Damen i fråga har aldrig tilltalat pappa B på något sätt och än en gång visar hon att hon lever i dimmornas värld. Att skolministern plötsligt vågat sticka ut hakan inte minst genom förslaget att införa förbud mot slöjorna i både skola och på arbetsplats fick mig att hoppa till vid frukostbordet och nästan sticka teskeden i ögat av pur förvåning. Detta borde vara en självklarhet, och borde ha uppmärksammats av regeringen för länge sedan. Fast det är givetvis bättre sent än aldrig.
Sim-EM är slut, Göteborgskalaset är slut, "And there was light" har slagit igen och nu återstår det bara kalla, svepande höstvindar kvar. Hoppas att vintern blir djävligt kall, så vi får bra is på sjöarna och vi kan pimpla oss igenom vintern 2010 och våren 2011. Jag håller tummarna för det.
Är det någon av er läsare som varit nere i Hurghada med Fritidsresor? Jag hade ju turen att vinna lite dollar på Sverigelotteriet här om veckan så jag bokade faktiskt en all inclusive dit ner den 25 januari nästa år. Vädret lär ligga i nivå med en varm vår här hemma i Sverige och det skulle inte skada att få tina upp den slitna kroppen en vecka bland kameler och prutande araber (har ju ont om dessa här hemmavid, åtminstone kameler). Kom gärna med lite tankar och tips om ni varit där.

-Magsjuka, skriker alla i kör när jag nämner Egypten. Men vad då, det kan man ju få här hemma också. En liten wirreknäpp på morgonen före frukost har fungerat för pappa B överallt i världen utom i Finland. Där åkte man på ett rejält lavermang. Jag tror att detta berodde på att jag skippade wirren och startade upp med vodka. Det gör jag inte om. Besökte Cairo vid några tillfällen och bodde i Gaza under tidigt 80-tal som blå basker i FN:s tjänst 63-64. Det var tider det, Anita Lindblom sjöng så vackert om "Basker blå" man höll i varandra då man dansade och framför allt fanns det ställen där man kunde dansa. Fan vad jag saknar "Generalen", "Rondo" alla stadshotells danskvällar, Stadshotellet i Säffle med den korpulenta och alltid lika artige hovmästaren, Åmål, Sandgrund i Karlstad, Statt i Trollhättan. Näää nu får det vara slut. Det är bara att hänga med i dagens skuttande och viftande med både armar och röv på 4 x 4 meter tillsammans med 87 andra likasinnande. Par? Nä fan heller här är det individuell jakt som gäller och räds icke om det blir en ringförsedd feminin kille som smyger upp i häcken på dig. Prata? Nej det var en svunnen tid, nu skriker man åt varandra för musiken, DJ:n spelar så högt. Det märker du när du kommer till entrén och skall hämta jackan, -HALLÅ DÄR, KAN JAG FÅ JACKAN PÅ NR 21, skriker du? Rockslusken ler och nickar till svar. Någon radio behöver du inte sätta på (ingenting annat heller för den delen) när du kommer hem, dunka dunkat hörs fortfarande där uppe bland de återstående celler som rullar runt i knoppen.

Tacka vet jag Folkets Hus i Porjus. Erik Lundqvist, med sitt dragspel, satt på en stol och spelade de tre tango han kunde, varvade med en snoa, två stilla valser och en foxtrot. Sen började han om igen. Vi grabbar stod på ena sidan och tjejerna framför scen. -Ett,å två,å tre,å fyr. Erik stampade igång och likt starten på ett Vasalopp störtade vi fram för att fånga upp den dam vi ville föra ut i dansens virvlar. Plats fanns det gott om och de tunga vinröda draperierna som gick ända ner till golvet var en utmärkt plats att dansa in bakom när man vill pussas lite och ta flickorna på brösten. När man dansade ut igen så stod deras fästman eller ännu värre, den äkta mannen och gav dig en lusing så de två gula taklamporna ändrade färg flera gånger om. Fan vad jag dansade på den tiden.
Nu skall jag gå och tömma båten som jag lovat halva förra vecka och hela den här. Hej så länge
pappa B
Skicka en kommentar