söndag 22 augusti 2010

Hej vad det går...

Äldsta dottera i norr skall sälja sin EU-moppe, mellantjejen har öppnat ny facebook sida på sitt stuteri -Ontherocks- djävla fint namn. Sonen har fått en ipod 4 och svävar omkring här hemma, lilljäntan har färgat sig till blondin igen (nästan det naturliga), kvinnan sover för hon skall upp och hämta väninnan och hennes gubbe på Landvetter klockan 02.20 (jag tog mig en konjagare. kan inte köra) Man behöver ju inte vara dum, bara för att man är ful, eller hur? Själv är jag i valet och kvalet om jag skall gå till sängs, starta up scannern och blåsa igenom några negativblad, eller ta mig en konjagare till? Lutar nog åt sängen om jag skall vara riktigt ärlig, fast scanningen av alla min 100 000-tals neg/dia/svatvita neg hinner nog inte bli klar innan jag lämnar det här jordelivet i den takt jag håller på just nu. Har satt som mål att i snitt scanna 200 bilder om dagen, det håller jag, men jag borde nog öka takten en smula i alla fall. Jag borde starta upp och scanna lite och med handen på hjärtat, visst tusan skulle det smaka gott med en liten konjak till? Ni ser, det är inte så lätt att få ordning på det här..

Vi fick två femmor på V75:an idag, fiskegubbarna och jag. Men..såg ni hur illa Ludde körde bort Raija Mirchi? Givet, då han hade två andra egna hästar med i loppet, nästan inte spelade någonting.. Gång efter gång så åker man på detta. Dessutom hade vi "Joakim von Anka" nr 5 med i snacket men plockade bort honom, skit också. Badsäsongen lider så sakteliga mot sitt slut. Det blir snart till att bada med kläderna på, även för vindpinade gubbar som pappa B. Den varma fina augusti som alla hade räknat med då maj/juni inte bjöd på någon speciell värme, den har lyst med sin frånvaro. Därför har jag beställt en resa ner till Hurghada den 25 januari nästa år. Med Fritidsresor. All Incusive, för kvinnan trollen och mig själv. Än så länge får jag faktiskt följa med, även om Ebba tycker att det är max pinit när jag hoppar omkring och sjunger, eller snackar med dem jag möter, prutar i butikerna, spelar full och trattar i poolen med kläderna på. Kvinnan brukar antingen gå ett par steg före eller efter, det är bara min son som backar upp mig vid sådan tillfällen. Han litar på sin pappa! I morgon blir det en ny dag med massor av "att göra saker" skippar man sängen så är man för trött för att göra dem och då kan man spara dem till en annan dag, längre fram i nästa vecka. Så blir det.
pappa B

5 kommentarer:

Anonym sa...

Broder...
Vad gör du ujppe vid denna tid på dygnet..? GÅ OCH LÄGG DIG FÖR TUSAN..! Okej då.. men bara en till då.
Jag har också skaffat en scanner till mina alla diabilder som jag tänker föra över och spara digitalt. Jag har ju skickat dig en kul bild som jag hittade blan d alla de 1000 jag har. Du får gärna lägga ut den på din sida om du tycker att kvalitén är så pass.
Jag har märkt att man tappar en del av bildkvalitén då man scannar in bilderna. Men dom blir hyfsat bra.
Gonatt med dig...
BULLIS

lurigopalia sa...

det är inte illa gjort av dig att orka fixa 200 bilder om dagen. själv hadde jag nog anställt någon . Även om barnarbete inte är tilllåtet kan man ju anställa ungarna och påstå det är i pedagogiskt eller uppfostrande syfte.Och sen kan du ju övervaka det hela under uppmutrande tillrop i en bekväm fotälj drickande din konjac..

kockajäveln sa...

haha du é underbar!!:) men om du gör 250 bilder om dagen så går de ju lite fortare;) Låter härligt med en varm skön semester. Fick ett erbjudande om att åka till karibien, all inclusive och där jag kunde lämnat mitt kort hemma..men tja..jag va lite slö o chansen försvann..hehe

pappa B sa...

BULLIS, bilden är skitrolig och jag lägger gärna in den men du måste scanna in den i minst 300 dpi och maila över den till mig. Gör längsta sidan 16 cm och upplösningen 300 dpi, då grejar jag det lätt..
Kom ihåg att du skall använda ett högre dpi när du scannar in från dia och färgneg. Försök inte göra några färgjusteringa, skärpningar eller annat krux. Scanna bar in dem, det andra sköter du i ett bildbehandlingsprogram, gärna Adobe Elements 8 eller liknande.

Lurigopalia min vän, skulle ALDRIG släppa någon annan på mina bilder inte ens om jag fick betalt för det.
Våra små troll är duktiga redan, både med kmeran och efterbehandlingen men de sköter sina egna bilder. Mina är TABU!!!

Chiligrabben, Karibien ligger nog kvar ett tag till och idan
g har jag faktiskt scannat 256 dia från Tunisien, lagat årtullen till båten, plockat lite blåbär, lagat middag, ungsstekt plommonspäckad fläskcarré, men supergod potatis och en spetsad brunsås.
Hår ligger inten och pöser framför TV:n inte :o)

Anonym sa...

"Spetsad brunsås", hoppas inte trollen äter av den, måste vara härligt att ge sig iväg och se prutande araber och kameler, vilket du själv sa inte finns i överflöd här(kameler alltså), allt gott. Järnberg