fredag 27 augusti 2010

Illrött och skrammel i skogen...


Skall ni ut och plocka trattisar till helgen? Tag på er så skrikiga kläder som möjligt (finns inga gula, illröda, eller turkosa älgar, vildsvin eller andra vilda djur) skrammla eller varför inte låta MP3:an gå för full maskin. Då kanske ni undgår att bli skjutna av någon överspänd typ, som leker jägare.
Förra lördagen sköt man en häst då man trodde att det var ett vildsvin! Nu kommer detta att bli ett spännande fall, då mannen som sköt inte kan fällas för jaktbrott utan endast för skada av annans egendom. Torbjörn Carlson, polisens presstalesman tror att rubriceringen av brottet kan komma att ändras då det finns en uppsjö av regler att följa. Mannen kan kommas att fällas för jaktbrott i alla fall, så sista ordet är inte sagt i det här fallet.
Ni som har små bruna eller svarta hästar i era hagar, gå ur och måla lite färgglada mönster på dem eller låt grannens unge köra lite graffiti på kusarna.
Gubben på bilden, en riktig spelevink, pappa till en av mina vänner och en mycket erfaren jägare han gick resolut ut i sin kohage och tejpade fast de jaktreflexer han fått med tidningen -Jaktjournalen- på sin bästa mjölkko. -Det är stadsbor och tyskar i skogen nu så det gäller att räddas vad som räddas kan, sa han med glimten i ögonvrån. "Lys-Otto" kallades han för och nu jagar han i de sälla jaktmarkerna sedan flera år tillbaka. En "go gubbe" rakt igenom.
pappa B
Skicka en kommentar