torsdag 2 september 2010

Ett öppet brev till Moderaterna....

Den 7 augusti såg jag dagens ljus uppe i Gällivare. Omkring mig var allt rött, enbart rött. Men...när jag plötsligt höjde mina små, nyss nyöppnade ögon mot himlen så var det blått! Vilken vacker färg. Jag växte upp och det var fortfarande ganska rött omkring mig i den lilla byn Porjus, där jag växte upp. Fast jag kunde ju titta uppåt och se den blå vackra färgen på himlen när jag hade lust. När jag till slut fick gå och rösta för första gången så var valet givet, jag röstade på borgarna utan att tveka och jag undrar om jag inte var en av 10 som röstade blått i vår lilla by. Kanske en av fem? Vågade inte berätta för min mamma och pappa vad jag röstade på.

Sen den dagen har jag alltid varit blå!

Men nu kommer jag att överge er, den saken är klar. Arbetar som fotograf, med hela världen som arbetsplats (dessutom fattigpensionär) och varje gång jag återvänder hit från andra länder, även de som är hårt drabbade av både krig och svält så ser jag hur mitt eget land sakta men säkert tas över utav personer som inte har någonting här att göra. Flyktingar! Vilket skämt, det som de här personerna flyr ifrån är lagen i deras forna hemländer som jagar dem. Flyktingbarn? Hej å hå farbror blå.

När jag första gången stoppade ner min första röst på borgarna så tycket jag att detta var det enda parti som hade någon form av ryggrad. Idag ser er ryggrad ut som om den vore gjord av gummi! Ni kröker och fjäskar både hit och dit och den blå himelska färgen börjar mer och mer att anta en blaskig lila färgton. Som kronan på verket så hoppar Fredrik R fram och berättar att ni inte kommer att samarbeta med SD och att ett eventuellt inhopp i riksdagen för dem skulle få oanade ekonomiska konsekvenser för landet. Kan inte finnansmannen Borg ge honom lite privatlektioner i matematik, så säg?

I er nufunna roll som dirigent av landet så tror ni i er enfald att det bara är rikemansbarnen som röstar på er. Under senare tid har ni inte visat något intresse av att titta neråt i publikhavet. Detta mina gamla vänner, detta kommer ni att få äta upp och jag tycker givetvis att deta är sorgligt. Hade ni proklamerat att ni samarbetade med SD lika väl som fjantarna i KDS och Centerpartiet så hade ni fått ännu fler väljare och kanske inte SD hade fått tillräckligt många för att komma in i riksdagen. Ett enkelt drag om man bara vet att använda huvudet till fler saker än att ha mössan på!

Lycka till önskar en fd. blå som numera blivit SD:are

pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Broder..
Mycket bra skrivet. Jag stöder dig till 100% i det du säger. Dessvärre så lär dom väl inte bemöda sig att bemöta dig. Frågan är för känslig för dom, och då tiger man ihjäl den i stället för att tala om vad har har för politik i invandrarfrågan. Sahlin och Reinfeldt spelar just nu poker där dom bjuder över varandra i satsningar på bidrag, välfärd och skatter. Lillka fru Wetterstrand får i bland näsan ovan bordskanten och viftar med sina maskrosor.
Dessutom har jag totalt tappat tron på politikerna i länet. Det spelar tydligen ingen roll om dom är röda, blåa, gröna eller lila. De är korrupta allihopa. Det har här i Sörmland varit en stor skandal där landstingspolitiker tillskansat sig mer i arvorden är de är berättigade till. Dessutom har dom undertecknat avtal åt varandra där några miljoner ramlat rätt ner i byxfickan. Jag säger bara en sak..FY FAAAAN..! Inte nog med det..! Dom har mage nog att ånyo ställa upp till val i landstingslistan.
Här har du ännu en SD:are...!
BULLIS

Anonym sa...

Man kan inte göra annat än att hålla med. Järnberg

Anonym sa...

Såg att 34 valfusk hade uppdagats sedan 1/9, flera kommuner hade låtit bli att lägga fram SD:s valsedlar och en del hade blandat dem med sossarnas. Valmyndigheten har kontaktat de berörda kommunerna. Vilken demokrati va ? Järnberg