fredag 15 oktober 2010

Här har ni spelorren som dribblar med mig här på bloggen...

Åke Johansson en lika glad och stor spelevink som jag själv. Dessutom en ambassadör för den lilla pionjärbyn Porjus långt uppe i Lappland. Byn dit alla svenskar borde ha varit innan de fäller ihop sina vingar. Vackert med en enorm stillhet som inträder redan när affären stänger runt 18.00. Då är det bara några lösa hundar som rör sig och gardinerna i fönstren då någon bil kör förbi. Affären stänger mitt på dagen och jag tror att det är två rälsbussar som kör mellan Jokkmokk och Gällivare varje dag. Det är här vid foten av Porjusvara som kraften kommer. Kraften som ger dig och våra vänner ljus och värme, kraft till att få sprutt på våra datorer och att ladda mobiltelefonerna. Kan du verkligen missa detta? Då tycker jag att du är dum....
pappa B

16 kommentarer:

Anonym sa...

Fel..fel..fel..!!
Kan det kanske vara mer än en som skojar lite med dig..???

pappa B sa...

...det har jag faktiskt inte tänkt på. Gjorde ju ett litet mupprop att jag ville ha spår av Porjusbor, så vem vet. Hur som haver så tycker jag att detta är vansinnigt roligt och Junior hänger med för även han har satt sitt lilla ghjärta i byn, trots några dagar där. Han vill flytta "hem" i morgon om det skulle gå.
Hur som helst så måste den eller de som är här och dribbla hålla med om att jag har rätt bra uppdatering på mina år i byn, eller?

Anonym sa...

Jo.. håller med. Visst är det skoj med lite "kur-gömma-lek" här på bloggen. Förhoppningsvis så har det satt lite myror i huvudet på dig med att lösa vem eller vilka det är som skojar med dig.
Här lite mer fakta. Hjalmar hade två barn. Lennart och Katarina. Jag var lite småkär i Kattis jag på den tiden.
Porjusbon

Anonym sa...

Kommer du ihåg vilka som serverade på Mossbergs café förutom tant Augusta..? Vi var ju ofta där och fikade och spalade flipperspel.

pappa B sa...

å fan...då måste jag backa filmen i natt så jag kan lista ut vem du är...Hjalmar han sade alltid att han gökat skogens alla djur men hermelin hade han bara hunnit ta på musen...kommer du ihåg det.
Varför vågar ni inte ge mig några ledtrådar era fegisar. Skall konusltera Järnberg och Aimogreven i morgon. Är ni flera så skall fan i mig jag också ha lite back up.
Natti

Anonym sa...

Hoppas du kan sova nu. Ligg inte vaken halva natten för att lösa gåtan.
Natti på er med..
Nu går jag ut med hunden en sista gång.

pappa B sa...

Bullis kan ju hjälpa mig med servitrisen om det inte var hans mamma du menade. Vilka var vi nu som pallade upp flipperspelen med tändsticksaskar för att de inte skulle tilta...??? Fan vet om jag kan sova i natt. Hoppar väl upp klarvaken och rusar till burken.
Och en enda bra ledtråd lyser fortfarande med sin frånvaro, attans också...
Klart är det att det inte är Georg E fel, fel, fel på Åke nja...Kjell Pedersson, nej han vet för lite om oss i Kopprabacken. Hur mycket äldre än mig är du? Det är inga tjejer här så det vågar du svara på :o)

Anonym sa...

Här är mer fakta.
Porjus snyggaste ungkarl hette Melker och var hårdskjutande högerytter i fotbollslaget.
Jo, det stämmer att Sven sa så om Knut som flög "hoptikopper".
Axel Karry gav sina hästar snus sa´s det för att dom skulle prestera bättre. Han var en vilde han.
Tvätt-Ingas grabb Lasse. Kommer du väl ihår. Tror han flyttade ner till Trollhättan.
Kommer du ihåg familjen från Norge. Pappan var chef för smältverket. Sönerna hette Geir och Hans.
Leif Pakkala... vad hade dom för sorts hund..?
Nu borde du ha en aning..?!

Pappa B sa...

Leif hade en tigrerad boxer, Hunden hette Benny. Pappa Brynolf hade brottas? Brodern Rolf vet jag inte så mycket om, vi var ju nästan grannar, de bodde i Björnvillan. Snälla grabbar. Wibntervoll hette den norske familjen. Lasse bor fortfarande i Trollhättan och vi tjingsar på varandra ibland. Kommer du inte ihåg var Tobbans syrra heter? Axel Karry var en vilde, helt rätt lite vildawestern stuk över tjockisen. Gubben Jaska gick med ett fickur som stod stilla och gamla gubben Karry tog en timme på sig för att gå mellan Jakobssons och Pangens, ofta i filttofflor. Ryktet förkunnar att Melker L sköt av två fingrar på en målvakt en gång? Byns Don Juan helt klart. Han var ganska snabb i nävarna också. Hans bröder Adde och, hette han eller kallades han för Teddy? var duktiga fotbollspelare också. Kommer du ihåg vad Klas Wallströms äldste som heter? Hans fru hade platsat i serien från Ullared.

Pappa B sa...

Vet du vem Aimogreven är? Var i Porjus bodde han?

Pappa B sa...

..nu borde du ha en aning? Efter dessa små ledtrådar kan ingen ha en susning. Bodde du i Kopprabacken, Krobbe är det inte fast kanske....han var väl inte kär i Cattis han hade andra försänkningar. Träffades vi på 100-års kalaset? Är det vår egen Elvis Andersson som är ute och smyger...kan det vara för han vet väldigt mycket om byn och hela menageriet däruti. Jag var ju inne på detta redan i eftermiddag men det sopades bort. Kommer du ihåg vad som var den stora skrällen med våran Elvis? Vilka var det som bodde hos oss när jag gick i småskolan under vintrarna?

Synnøve. sa...

Har du kommit på vem som retas med dig ännu?

Anonym sa...

Hej där bäste broder !
Det var som tusan vilken aktivitet det varit på din blogg. Har suttit en lång stund för att läsa igenom alla inläggen. Helt klart är att det är någon/några som har mycket god kännedom om Porjus. Har inte klart för mig om det framgår att han/de fortfarande bor kvar i byn. Vet du det?
Tack för ditt brev på Stay Friends. Jagb ska skicka dig ett mail och berätta lite om allt elände. Vill inte måla ut det här offentligt. Men det är ELÄNDE.!
Jag ska sätta fart på min grå hjärnceller och försöka hjälpa dig lösa fallet. Men jag känner inte till vila som bor kvar i byn. Det har du nog mer pejl på. Me jag håller med om att det är rätt kul det som sker. Förstår om du fått några gråa hårstrån p g a detta.
Jag återkommer. Hej så länge.
Din vän BULLIS

Anonym sa...

Hej Du har helt fel med Dina gissningar om vem det är som triggar Dig. Här kommer nästa fråga Vem sköt sönder klubban på grund av en stålpuck på porjus hockeyrink? Vad började sandstöms flickors nam på för bokstav? Jag vet att Din lärarinna i småskolan bör ha hetat May Isaksson fråga vad hade Hon för bil 1957?
Får väl skaffa Mig en alias provar med Ghost

pappa B sa...

Fegis där, du har inte svarat på mina frågor, kom igen nu.... spöke där. May Issaksson hade jag aldrig i skolan. Måhända körde hon en VW. Sönderskjuten klubba? Kan ha varit Karl-Ivar W eller kanske "Kusken" tror inte att det var Gunnar L han var mer teknsikt begåvad. Sandströms flickors förnamn har jag noll koll på En var Kerstin i alla fall och det kanske är Robban den lurinmgen som sitter här och trollar. Han är ju kollega med mig och har tillgång till mycket info...Träffade jag spöket mitt i planeten nu?
Vilka var det som bodde hos oss när jag gick i småskolan under vintrarna? Tror inte att du fixar det.
Vet du vem Aimogreven är? Var i Porjus bodde han?
Det här borde du veta!
Kommer du ihåg vad Klas Wallströms äldste som heter? Detta borde du också fixa din spjuver.


Hej Synnöve! Nej jag har inte klurat ut det ännu. HAr mina misstankar men "The Ghost" fegar ut när det börjar brännas..

Bullis min vän, tack för supporten. Blir lite konfunderad, kan det var mer än en sm är i maskopi med varandra. Frågorna hoppar över så olika register att det kan vara så. Fint att du hänger på, det hoppas jag att Aimogreven och andra grevar och baroner gör också. Lade ut en rävsax i går kväll så vi får se om räven sitter där snart!

Aimogreven sa...

Nu får ni skärpa er pucken var inte av stål den var av mässing och svartmålad. Han som slog ett slagskott var en kille som hade ett öknamn som började på F. Jag var med när det hände