fredag 15 oktober 2010

Nu är det roligat på bloggen..

En av mina läsare, en hemlig typ kommer med massor av rolig information. Han eller hon måste vara i min ålder eller äldre för de minnen som radas upp kan inte den unga genrationen ha en susning om. Trodde ett tag att det var Olle, som trots sin ungdom är väldigt påläst om vår lilla by. Kanske det är, vilket jag tror, Georg Eriksson som är inne och förbryllar mig. Skall komma med en svår fråga som jag tror att det inte är många som kan svara på. En riktig luring för att avslöja Georg... Detta är Yngve Walters stuga, men vem var det som bodde där först och denne persons yrke? Polishusets gavel syns till vänster i bild. Vilka var poliser före Algot ström? Kan du nämna två stycken så är det bra... Vad var det för hus som låg till höger om Walters stuga? Oxch vad hette familjen som hade herrklädes affär lite längre bort. Nu får ingen hoppa in och hjälpa till om ni kan det. Mpste få korn på den här djupingen.
Detta tycker jag är fantastiskt roligt, bara så ni vet det...

30 kommentarer:

Anonym sa...

Dina Frågor
Vilka var poliser före Algot ström? Kan du nämna två stycken så är det bra...
Vennberg 30-40 talet Matsson 40-50 talet
Vad var det för hus som låg till höger om Walters stuga?
Mossbergs Cafe med Agusta
Oxch vad hette familjen som hade herrklädes affär lite längre bort.
Eliasson på 50 talet Åhlund på 70 talet.
Här kommer motfråga
Vad hette driftcheferna från 50-talet och framåt
Nämn 3 frisörer som verkat i porjus

pappa B sa...

Du glömde borg Gerog Lindgren och Ingemar Forsberg bland bylingarna. Café Mossberg och Augusta är 100&
Ursäkta dröjsmålet, har blandat till en vodka/lime och grejat lite mat. Kan bli hackigt ett tag men shot man...Eliasson och Åhlund lika så men jag trodde du skulle ta Ödwalls som var där före Eriasson.
Ja du min vän, hälsade du till Raili?
Driftchef´rna som jag har i minnet är djävligt luddigt då jag inte hade så mycket att göra med Vattenfall klarar nog bara Färnet (två snygga döttrar, det kommer jag ihåg Eva och Anita) Friden eller var det Fryden. Grabben Sten gick i min klass Jo för fan, Gunnar Letho hi hi där åkte du dit. Tre frisörer Wolf, Birger Granström och dottern Solbritt Wolf

Anonym sa...

Missade denna fråga vem var det som bodde där först och denne persons yrke?
Svar tror Hon var Barnmorska men om Hon var den första att bo där vet Jag inte.
Fråga vilka är de 3 sista att bo där efter Yngve

Anonym sa...

Driftchefer i porjus Keijse Färnert Vidahl Svensson
Blenda och yvonne var också frisörer

Anonym sa...

Kommer Du ihåg flamman vad hett Hand frus bröder

Anonym sa...

skulle vara Vad hette hans frus bröder

Aimogreven sa...

Klädaffären grabben bor i Luleå och heter Tord.

pappa B sa...

jusst det Blenda ja, Jodå du har lite rätt, tanten som bodde där var barnmorska och hette frk Påhlsson. Hade jag fel på Gunna L och Fridén? Ja du jag fanns inte kvar i byn utan när jag lämnade den så tror jag att Yngve bodde där fortfarande.. Nu får du banne mig ge mig en ledtråd till..Känner du till vilmyran?
Hår några luringar på lut. Du kanske är Alf Wallbing, Porjus store man idag. Eller kanske det öär mi nspelarbroder Lennart Nilsson som sitter där nere på höga kusten och luras? Fast det lutar nog ändå mest åt Georg E.
Nu måste jag ta hand om kvinnan och drinken en stund, men vi kämpar väl på..Vem bodde i den svarta villan bredvid Turisthotellet före 1960? Kommer du ihåg vad jag spelade för instrument? Fast jäklar det kan ju vara en kvinna också...

Aimogreven sa...

Ivar Wolf:s dotter hette Gullbritt. Ingemar Forsberg gick under namnet hembrännarnas fasa. Käken ovanför snutstationen beboddes av Klabböle.

Anonym sa...

Var ej Åke Rudin också driftchef? Järnberg

Anonym sa...

Tror att Du spelade basfiol Vildmyran bodde Vikström dottern hette Daisy de köpte senare ett järnvägshus i porjus där bor nu Kent Viklund. Vet bara att den villan kallades ingenörsvillan
Vem var Clas Larsson gift med

Anonym sa...

Åke Rudein var visserligen DriftChef från 1968 men var bosatt i Vuollerim. Tjänstemännen i Porjus sprang häck över bänkarna på mötena i Sarek

pappa B sa...

CAls L var gift med tjejen som var en kille eller var det BB som var hennes man Ingrid hette hon. Vikström rätt, men bodde inte ni där också? Flammans fru vet jag inte så mycket om men hans grabb Gunnar var en trevlig prick liksom hans dotte Anita som gick i min klass.
Järnberg och Aimogreven, ni hjälper mig att avslöja den hemlige annonynme som inte vågar ge mig mer än en ledtråd :o)JAg blir mer och mer hundra på att det är den forne backhopparlegenden från Porjus Georg Eriksson som sitter vid den andra datorn. Hur som helst så kan vi här och nu utnämna honom till en god ambassadör för vår by.
Tord Eliasson ja, han stoppade in tummen i kedjan på sin Puch så att jag fick ta honom med Jean Lundqvist till sjukan i Jokkmikk.
VAd hette mannen som alltid rak i ryggen cyklade genom byn. En artig herre som lyftade på haten och alltid sade hej, hej när man helsade på honom?
Måpste fråga dig, har du hängt med på min blogg länge?

Anonym sa...

Johan Edholm var Driftverkmästare för Porjus, Harsprånget, Ligga och var ute och cyklade med vovven ibland, något på lyset, han ramlade ofta och hunden trasslade in sig i ekrarna, jag hjälpte honom upp ett flertal ggr. Järnberg

Anonym sa...

Ingrid kallade alltid Curt för Morbror Ingrid, de bodde bredvid Ernst Öman i Sandströms gamla kåk om jag minns rätt. Järnberg

pappa B sa...

Se där nu börjar grabbarna att svara på de frågor som annonym skulle svara på....Kom igen nu får jag en ledtråd till?

Anonym sa...

Vad hette läkaren som hade en Citroen Padda 1957. Mannen med cyckeln måste ha vara Rattama Han bodde i kronsågen.
Ledtråd Jag är född i Porjus

pappa B sa...

Nej då Rattama var det inte. Jag tänkte på Calle Stridh. Den enda dr. som jag överhuvudtaget har ett namn på var Jeppsson? Har för mig att det var han som brännmärkte mig när jag skulle vaccineras. En elaker fan, enligt rycktet. Vem var det som cyklade ikapp Lundqvist buss och vinkade åt turisterna! Bussen cyklades oftast om mitt utanför Jakobssons affär. Kommer du ihåg vad Lasse Jakobs farbrot hette? Du är född i Porjus. Vem bodde i huset som min morfar ägde och hade slakteri/bryggeri i? Vi hade flyttat till det gula huset då.

pappa B sa...

Ove Johansson, säger det namnet dig något? En liten smal och tunn kille, blyg och timid..?

Anonym sa...

Dina frågor
Vem var det som cyklade ikapp Lundqvist buss och vinkade åt turisterna! Bussen cyklades oftast om mitt utanför Jakobssons affär.
Hon ette Märta Eliasson
Kommer du ihåg vad Lasse Jakobs farbrot hette?
Nej men vet att Han drev en ICA butik i Malmberget
Du är född i Porjus. Vem bodde i huset som min morfar ägde och hade slakteri/bryggeri i?
Det var en Frisk
Vi hade flyttat till det gula huset då.
Ove Johansson bodde om det är den Jag tänker på längst ner i övre lillselet i de gröna husen
Flammans frus bröder hette Fingal Mårten och Knut Post-Alvars bror hette Ragnar Johansson även kallad Homträskrn

Anonym sa...

Läkaren Hette Moliong

Anonym sa...

En fråga för MOrgondagen att bita i under fruckosten. Vem ropade se upp för dyngkasen, hur många bensinmackar har funnits i Porjus,
Vem i nedra lillselet kammade hem en storvinst på obligationer

pappa B sa...

Just det Holmträskar´n men Frisk det var ju min morfar det och Ove Johansson det är en lång och storväxt, mycket trevlig man som numera bor i Göteborg, Hans far kallades för "Lång-Johan" och hans lillebror hette Rune och var klasskamrat med mig. Han förolyckades vid en operation och avled. Deras lillasyster heter Britt-Marie, tror jag? Ove hade en fantastiskt vacker fru som alla Porjusgrabbar var avundsjuka på och fan vet om det inte är Ove själv som sitter mitt emot mig på en annan dator och skriver. Fel, eller? Vågar du inte ge mig en ledtråd till? Vad hette Tobban Alms lillasyster? Det kan även vara en av mina riktigt goda vänner som jag vet kan mycket om vår lilla hemby. Åke Johansson en berguv i Nynäshamn tror jag visst... Se upp för dyng...dynnnnghögen behöver inte väntas med tills i morgon. Det var lätt. Kalllllallllle Lundmark på cykel nerför Ömans backe.Var inte Holmträskar´n din pappa? Sobnja mamma och lillsyrran var det Britt-Marie det också? En sista ledtråd kan du väl bjuda på innan du kryper under täcket. Förstår att du måste nana då du är ett par år äldre än mig.? Detta var in i h-t roligt och jag hoppas att jag får en betydligt bättre ledtråd av dig Åke innan vi kör i morgon igen. Du svarade inte heller på frågan om du brukar läsa min blogg? Fegis!
Vem var det förresten som sa-Den här föbannade Olympusen slänger jag i soptunnan?

pappa B sa...

Obligationsvinnaren känner jag inte till men vi hade två mackar om vi inte räknar med Öhmans mack på Lappmyran då blir det tre En ovanför Jeans vid Haags garage och så en nere vid posten, fanns det någon fler tro....nej det får räcka. Kom igen nu då.

pappa B sa...

Nej för fan, det är Åke, din rävhane....

pappa B sa...

PS: Lasse Jakobs farbror hette faktiskt Hampus och han hade en ICA i Malmberget.
Vad var det för årsmodell på den vinröda chevan du hade?

Anonym sa...

Klädaffären drevs av familjen Öhwalls. De hede en son som hette Paul. På andra sidan vägen låg en affär som drevs av fam. Strömbäck, men tror affären hette Bylunds. Grun hade damfrisering på övre planet i huset, och sonen Hette Tord Stömbäck. Han gillade att klä sig i kvinnokläder.
Se upp för dynghögen ropade nog Sven Öhman då vi grabbar åkte bob ner för backen mot stallet deras. Fader hette Axel och drev ett åkeri med hästar och senare med lastbilar.
Bensinmackar fanns det en ESSO-mack mitt mot missionshuset nära taxistationen, en pump vid Hjalmar Anderssons affär. Vid ett senare skede fanns en CALTEX-mack nära Fingals affär (tror jag).
I huset på bilden bodde en fru Pålsson som varit barnmorska. Det sas att hon hade en pistol under huvudkudden.
Det får räcka just nu... mer kommer.
Go´natt från en Porjusbo..!!

Anonym sa...

Har du fått nåt att bita i nu gubben..?
Jagn hör ända hit hur din hjärna jobbar som en hårddisk i datorn..!

pappa B sa...

Näää det är stilla, men kärringa gnäller för att jag prioriterar burken istället för henne. Men vadå det är sällan man har så här roligt inne i dataskrubben. Henne ser jag ju varje dag/natt. Sov gott nu hela gänget och fan vet om ni inte är ett helt gäng som gaddat ihop er. Och du, det var Kalle Lundmark som stammande skrek, nej för tusan du har rätt. Kalle L han ropade Hååålll i dddynghögen när kedjan släppte på cykeln. Det var nog Sven som du säger. Han gillade även när KukHedström flög över Porjusselet.

Aimogreven sa...

Han som vann på obligationer bodde granne med oss. Gick under namnet tystingen.