tisdag 9 november 2010

da Matteos Fruktbröd en riktig höjdare...

Trots det mycket tragiska budskapet att en av vår lilla bys "stora män" gått ur tiden så måste vi fortsätta vår egen färd genom gator och buskage. Jag har varit nere på stan idag och fotograferat och intervjuvat Patrik, en av stjärnbagarna på Da Matteo, stans kanske mest uppmärksammaste café och bageri just nu. En fantastisk upplevelse att bara besöka deras lokaler och njuta av en kopp riktigt gott kaffe och något av deras förnäma bakverk. Här visar Patrik upp det goda fruktbrödet. Helt ekologiskt, bakat av de bästa råvarorna som går att få tag i. Och gott så det förslår, saftigt med lagom sötma och smak.
Nu hoppas jag på att få en inbjudan till det event som Snälleröds kommer att hålla på Palace här i stan. Man skall bjuda på äkta svensk snaps, fem olika snapsar gäller. Kolla in här vilka ess som dukas fram; Mäskdrängens Akvavit, Brännmästarens Akvavit, Jungfruns Brännvin, Bokhållarens Akvavit och så värstingen Berntsons Besk.
Snälleröds Ångbryggeri etablerades redan 1901 och drivs idag av Erik Berntson. Bryggeriet har helt vigt sin produktion åtdet ekologiska hållet och alla deras snapsar är smaksatta på gammalt vis, med äkta ekologiska kryddor. Snapsen är destillerade, kryddade och buteljerade i Sverige. Inget importfusk här inte!
Håll tummarna att jag får en invitation!
Pappa B
Skicka en kommentar