söndag 14 november 2010

En dubbel Svanstedt på DD är det som gäller

Hej på er hela gänget!
Idag kör man V65 på Åby, där regerar Hr Svanstedt och hans hästar överlägset. Kör han inte för fullt genom sista kurvan så utnyttjar han "Sniken" på upploppet och kör dyngan av det övriga fältet strax före mål. Det blir han och Flemming Jensens dag ute på Åbyfältet denna söndag. Jag har redan varit nere och brottas med påskkärringarna på torget, hämtat ut gårdagens V75 vinst, 42 kronor för två femmor. Köpt varsin flanellskjorta till "Skogarnas Konung" och mig för 149 kronor på ICA Maxi, skitbilligt! Bra att ha vid vinterns pimplande på kalla sjöisar. Fick kram och en toppluva av gänget här hemma, ja det var kvinnan och sonen som grattade, tösabiten sover hos en kompis och skiter fullständigt i att det är Fars Dag (har du grattat din pappa idag?) Jag själv har vänt mina blickar upp mot molnen och sagt grattis till farsgubben som strövar omkring där upp tillsammans med mamma. Deras fodral ligger nedgrävda i Lillselet upp i Porjus men deras själar lever vidare och bevakar säkert sin lilla gosses och hans familjs framfart genom livet. Här sitter trollen vid farmor och farfars grav uppe i Porjus. Att ha sina föräldrar begravda långt ifrån platsen där man bor ger en ofta dåligt samvete. Man kan inte se till graven under året, inte plantera några blommor eller tända några ljus vid de olika högtiderna. Därför är det bestämt att den här gubben skall eldas upp och sedan sprider man ut honom i skogen. En liten askskvätt kan man ju strö utanför några av stans bästa krogar bara för att lämna ett litet spår efter min framfart även inom det området. Mina barn skall inte behöva tänka i samma banor som jag.
Kvinnan och sonen har tagit SUV:en och dragit till Jönköping för att gratta svärfar, de återvänder i kväll. "Prinsessan" kom hem och ville ha pengar till Lisseberg fick detta och försvann som en avlöning. Nu skall jag ta mig en rejäl bit björnbärspaj och vaniljsås och sedan sätter jag mig framför dumburken och lurar...
pappa B

"Livet är en kort dröm"

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja Besse den goda tanken är värd mer än en miljon ord. Sen är det väl lite konstigt om Dina barn bara den här dagen tänker på Dig. Nej här har Du en sak att bekämpa det komersialiserade med dagar.

Ghost

Anonym sa...

"Besse"
Du kan nog avslöja "Spöket" om du kollar vilka som var dålig att stava i din tidiga umgängeskrets!
Curre Canin.

Synnøve. sa...

Hej i etern.
Det där med att besöka gravar och ställa dem og pynte dem osv...
Det är ett aber.
Vi har sagt detsamma både gubben och jag... Blir att brännas.
Ingen ska behöva ha dåligt samvete för att de inte hinner sätta en blomma på min grav.

Här regnar det idag.
Men ska ut en tur i alla fall.
Måste börja ta hand om kroppen lite och ut och gå... Skogen kallar.
Ha en skön söndag nu.
Med tårta och paj.
Kram Synnöve.

pappa B sa...

Tack för det lill norskan
Curre Canin du har så r'ätt så, måste försöka "tänka bakas" som gubben Jaska sa. Undrar om spökaskrället kommer ihåg vad det alltid var som gubben vill byta med oss grabbar?

Spöket min vän. Givetvis bryr sig alla mina vänner, och ovänner om mig även när de kommersiella dagarna (vilka jag sannerligen hatar) inte utannonseras.