fredag 26 november 2010

I dag drar sprintcupen igång på allvar!

Tack så mycket TV4 Sport för att ni sänder vinterna skidåkning och skidskytte. Det monopolstyrda SVT skiter ju i allt utom hockey och fotboll. Klockan kvart över 11 sitter den här gubben limmad framför TV-apparaten. Kanske man skulle köpa sig en starkpilsner, nää vem vet, jag kanske måste åka ner och frakta hem kvinnan när hon anländer från dimman i London. Jag sms:ade och frågade om hon hade pengar kvar till hemresan efter shoppingrundan. Det verkade som om det fanns kvar lite grus i lädret, för hem det skulle hon.



Millenniumhjulet har hon däremot inte åkt runt i, det är jag 100 på. Hon får svindel då hon kikar ner från balkongen på tredje våningen och jag tror inte att hon vågat åka med hjulet i London. Det är det här hjulet som Göteborgs kommunpolitiker har kopierat (fast inte lika högt, tror jag) och placerat nere vid operan, mitt i stan. Vad vitsen skulle vara med detta har jag inte fått kläm på, men det finns väl någon luddig förklaring till detta med. Skall nu gå ner i källarskubben och plocka upp skidorna, pjäxor och vallalådan från Swix. Förbereda mig för den klassiska sprinten i Kusamo efter P-fikat med gubbarna. Vi hörs utefter spåret....
pappa B

2 kommentarer:

Aimogreven sa...

Ja du Besse vi har ju i blodet att kolla på skidor. Men vi vet ju var det hårdaste skidloppet gick och vem som sket ned sig på toppen av sommenåive. Tror nog inte dagens skidåkare skulle platsa i det loppet med dom hårda grabbarna. Minns du dom som skred in som vinnare genom portalen vid gamla skolan.

pappa B sa...

..det var tider det. LAsse W ledde alltid vid den första kontrollen, sen bröt han loppet Lappanders äldre bror Lasse LArsson fick dessutom kliva upp på sscenen i ga skolan och ta emot vargspjutet och han hade flera framskjutandeplaceringar andra år. Under min tid nereri MAlung h'älsade jag på Sixten J vid ett flertal tillfälle och frågade varför han åkte Nordensköldsloppet och inte VArgrännarna- På tok för slitsamt sa han poch drog på munnen. Säger den gubben att det var jobbigt, då var det jobbigt.
Varför lades loppet ner? HAr du någon aning om detta och vist tusan var en av Labbas grabbar högt upp vid något tillfälle, Nils eller var det Gustav?