torsdag 18 november 2010

Vi testade - billigare med digitala bilder!

Det stora kruxet när man använde sig av vanlig film det var att när man lämnae in filmen så fick man bilder på alla negativ. Även det neg där mormors huvud var bortklippt, farfars fötter saknade och den sista bilden alltid vara orange fölr kameran eller filmkasetten hade släppt in lite ljus. Dyrt var det också. Idag erbjuder massor av digitala labb den tjänsten och med den digitala tekniken plockar du bara fram de bilder som blivit bra, som du själv gillar. Man kan göra förstoringar, canvasporträtt (ser ut som en bild målad på en duk), egna bilderböcker och massor av andra fotografiska produkter.
Andra advent 2005 hemma i köketJag plockade ut några bilder på trollen då de var små bara för att tesa och det visade sig vara en oerhörd stor skillnad på resultaten från de olika labben. Nu kan man faktiskt kolla upp detta innan man bestämmer sig till vilket företag man skall maila sina bildfiler. Enkelt och otroligt bra, för det kan ibland likna en djungel med alla de olika erbjudande som labben försöker fånga en med. Ebba och "Bella" på stranden i Olofsbo. Vi blev mycket positivt överraskade när bilderna kom tillbaka. Nu har vi bestämt att jag skall götra några förstoringar längre fram bara för att se hur dessa blir. Kanske var sin canvasbild på trollen, vi får väl se. Men kolla upp vilket labb som ni tycker verka ha de bästa villkoren, detta gäller inte bara priset per bild utan service i övrigt som kvalité, leveranser med mera. Även om man idag har de flesta av sina bilder på skiva eller hårddisk så kan det vara roligt att ta fram "riktiga kopior" och skicka till släkt och vänner.
pappa B

4 kommentarer:

Aimogreven sa...

Det där överlåter jag åt dig som kan branchen förväntar att du talar om för mig vilket labb jag skall använda. Kör idag över min egen fotoskrivare. det där med dynamit båtar fartyg dykning elfrågor mm. Det kan du överlåta åt mig.

pappa B sa...

Det låter tryggt att veta greven. Rätt som det är så kommer det en biljett för transport ner till smålandsskogen där vi planerar att slå upp vår hydda.

Suzan sa...

Minns knappt hur de där negativen såg ut ;)

Aimogreven sa...

Besse ge mig latitud och longitud så kommer jag.