lördag 11 december 2010

Bravo Högberg - buuuu Nilsson!

Till och med de två mossiga gubbarna i kommentatorshytten Genemark & Ulfbåge började prata om att man skulle låta Anna-Karin Strömstedt få testa en sträcka i stafett. Idag fick vi beviset att frk. Nilsson inte pallar trycket. Trots, jag vet inte hur många år, som hon representerat i det svenska laget, men hon har varit lovande i alla fall i fem år, tror jag. Från att vara lovande till att prestera är vägen både tuff och ibland lång. Fast jag tycker inte att man skall behöva vänta tills de lovande fyllt 30 år innan någonting händer. Men för Guds skull, ledningen/tränarna måste ju inse någon gång att jäntan kommer inget längre. Ställ henne åt sidan och plocka in ett nytt namn. Varför måste det vara så i svensk skidsport att de som en gång blivit aktiva får bli kvar där ända fram tills de inte orkar spänna på sig skidorna eller hänga på sig bössan själv? Ett otroligt fjantande och mesande från alla håll. Det liknar de svenska fackföreningarna, kommunalpolitiken och i viss mån regeringen. Har du bara fått in en fot(skida) så är du säker.
Hade jag varit aktiv och i samma sits som de killar och tjejer som verkligen ligger i och presterar så hade jag blivit förbannad och slagit stavarna i hyllan och krävt att nya personer skulle in på de platser där ingenting händer. Krasst sett, så har vi två damer och två herrar som det är värt att satsa på i skidskytte. Ett glädjeämna är i alla fall att Jörgen Brink försvunnit fån arenan, om det gick för egen maskin eller om ledningen hade modet att tacka för de år som varit, det vet jag inte.

Några fler, tack och lov i längdåkningen..Såg ni Britta Johanssons hasande utefter spåret idag. Hur ända in i helvete kan man plocka in någonting så segt i en stafett???? Det måste finnas någon junior som bara väntar på sin chans och borde få chansen att visa vad hon går för i landslaget innan hon fyller 30. Hon kanske inte kommit några fler placeringar upp, men hon hade fått rutin. Johansson och flera med henne har ju mer rutin än kunnande/prestationsförmåga. Till och med Slovenien och flera andtra mindre länder kommer med nya namn nästan inför varje säsong. Inte Sverige, de vågar inte. De skaver på med samma gamla "påläggskalvar" år ut och år in. Norska lagledningen gapskrattar åt oss bakom ryggen och tycker givetvis att det är bra att vi bara har två tjejer i den översta världstoppen + några fler duktiga sprintertjejer.
Skall bli spännande att se vad som händer i morgon. Sov så gott
pappa B
Skicka en kommentar