söndag 12 december 2010

Stänger av Genemark & Ulfbåge idag, kollar Eurosport istället

Nu vill jag inte sitta och reta upp mig på gubbarna hos SVT. De missar, svammlar och stryker medhårs så dammet ryker ur TV-rutan. När kommentatorgrannarna från Norge och Finland berättar vad som verkligen händer då sitter de här två tomteegubbarna och förklarar att en 45 plats verkligen är ett lyft framåt. Jovisst om grabben fråga aldrig varit bland de 60 första tidgare (efter fem år i landslaget) så är det givetvis ett lyft. Ett sjuhelvetes lyft skulle man behöva säga. Nej då inte ens tränarna ser verkligheten på plats utan gnager på med "the same procedure as last year" så borde väl i alla fall de som sitter mitt i smeten och rapportera till tittarna vara realister. Svensk skidskytte är Ferry, Bergman, Zidek och Ekholm, resten är skit! Förhoppningsvis kommer Strömstedt om hon fortsätter, att slå sig in i den gruppen. Efter dem är det tomt, totalt tomt. I alla fall finns det inget som säger något annat.

En misslyckad självmordsbombare gick till väders i Stockholm! Man kan ju inte bli mer än nybörare inom den här grenen, man får förmodligen bara en chans att testa. Den här snubben han inte in i någon folksamling utan blåste iväg sig på tok för tidigt. En lyckosam miss tack och lov! Är detta första steget för terrorattacker i Sverige? På allvar.

Sprint för längdåkarna blir roligt. Att åter igen få se den kraftfulla Britta Norgren-Johansson svansa iväg med eld i röven. Fast idag tar både tjejerna och killara många världscup poäng, inte Britta givetvis utan lilla Falken kommer att flyga högt. Jönsson & Richardsson likaså.
Nu fixar jag lite mys framför dumburken och sätter mig tillrätta. Först blir det utförsåkning med stora svenska damframgångar. Heja Norge!!!!

pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Go´dag på sig Pappa B..!
Nu är jag åter på banan igen, och ska genast ge mig in i debatterna dina.
Kanske stämmer uttrycket "sådan herre..sådan hund" in på skidskyttelandslaget. De sponsras ju som bekant av SJ, och SJ dras ju med ständiga förseningar, inställda avgångar och ständiga tekniska problem med sin vagnspark. Det ser lika dant ut för det svenska skidskyttelandslaget. Ett och annat tåg (Ferry, Bergman, Zidec och Ekholm) kommer i tid till stationen utan några större missöden.
Gör jämförelsen. Vattenfall sponsrar ju längdskidåkarna. Vattenfall utstrålar energi, och det gör även vårt landslag på skidor (utan gevär).
Alltså borde skidskyttet byta sponsor till nåt som ge dom ett lyft.
Vi höres lite längre fram broder, men nu är jag hemma igen och redo för fler inlägg.

Anonym sa...

Hej igen broder..
glömde ju att signera mitt första inlägg, men du har säkert listat ut att det var Bullis som låg bakom.
Det här med skidskytte.. tja vad ska man säga. Det handlar ju om inställning, glädje och sisu framför allt. Men det är väl så när konkurensens om platserna i laget inte är större än att man kan prestera som vissa gör och ändå komma med i landslaget. Vi har helt enkelt inte så många att plocka av i Sverige. Skidskytte lockar tydligen inte lika många aktörer som andra penningstinna idrotter. Statusen är låg. Jämför man med andra länder så har dom massor av skidskyttar som är på gång, och med det ökar trycket på de redan etablerade, men så är det inte här hos oss.
Hörde en kommentator berätta att i Norge under juniormästerskapen så var det 120 skidskyttar som tävlade. I de svenska juniormästerskapen lyckades man mönstar 10 st. Då förstår vi kanske skillnaden..?
Men visst borde vi kunna ställa krav på våra. Och framför allt lagledningen borde vara mer på och ställa krav. Presterar man inte så provar vi andra hugade spekulanter till platserna.
Må väl.. BULLIS

pappa B sa...

Hej min gamle polare. VAd glad jag blir att återse dig på baan. Stämmer exakt det du skriver om, sen om skidskyttelandslaget skulle förbättra sig nämnvärt med en annan sponsor ndet vet i usan. Det skulle vara Duracell i så fall. Felet är att det Svenska Skidskytteförbundet , liksom flera andra mindre förbund inte vågar krypa fram under den presenning som man krupit in under. Jag var ju som du vet ordförande för det Svenska Dragkampförbundet under några år och då lyckades vi faktiskt lyfta upp presenningen och krypa fram och ble v'ärldsmästare i samtliga viktklasser, både bland damerna och herrarna.
Förbundet måste med andra ord gå ut till både skid. och skytteklubbar, öka intensiteten på att värva nya pojkar och flickor till sporten. Det finns massor av skidåkartalanger som tyvärr inte når ända fram i längdåkningen som med teknik och bra utbildning kan bli bra skyttar också. Kanske är det svårare att få bra skyttar att bli duktiga längdåkare, men plockan man ut 50 så tror jag nog att man får fram en. Att bara sitta och tro att det skall trilla in nya förmågor varje dag, det kan man glömma.
Hur är det med dig, har reparatörerna fått ordning på dig?