lördag 11 december 2010

Flopp för längd damerna Bättre gick det för skidskytte herrarna


Den här damen heter Svetlana och är en av världens bästa "Sitskee" åkare. Hon kommer från Ukraina och jag tror att hon skulle ge de svenska längdåkar tjejerna (Kalla och Haag, Falk och Brodin borträknade) en mycket tuff fight på 10 kilometer klassiskt. Fan vet om hon inte skulle vinna över hela truppen frånsett de ovan nämnda. Svetlana är lam i underkroppen och kan således inte röra sina ben.

Mindre snöfall för skidskyttarna och Ferry & Bergman klarade sig med nöd och näppe för att få godkänt av den grinige och med högt styällda krav, pappa B. Hade Ferry kunnat hålla ihop och sluppit två bom så hade han varit topp 5. Bergman hade också hamnat topp 10 med felfritt skytte. Nu skall de svenska damerna åka stafett, något av det mest nervkramande som finns, inte bara för oss "soffåkare" utan kanske mest för deltagarna. Ekholm & Zidek vet att deras två lagkamrater sällan klarar av att skjuta fullt och dessutom inte har lika bra kapacitet i spåret. Men, men undrens tid är inte förbi ännu så vi lever på hoppet att det svenska laget skall hamna bland de fem bästa. Finland ha samma besvärliga sits, kanske ännu värre då de egentligen bara har en riktig toppokare i världscupledarinnan.

I Davos lyckades äntligen norges Marit Björgen ta sin första seger. I år är hon outstanding och körde till och med ikapp loppets tvåa som startade en halv minut före henne i 10 kilometers loppet, klassisk stil. De svenska deltagarna kom i mål innan funktionärerna gick hem, men det var inte mer heller, En på tok för överviktig Brita Johansson borde suttit i bastun istället för att hasa sig runt i ultrarapid. Lina Andersson borde stannat hemma i Gällivare med pojkvännen. Varför inte lufta några av juniorerna vid ett sådant här tillvälle. Nu hoppas jag att Falk och Brodin får chansen att köra stafettsträckorna, men detta är bara ett önsketänkande från min sida. Fjantarna i lagledningen vågar inte göra "tanterna" deppade för då åker de hem och gnäller i pressen.
pappa B
Skicka en kommentar