tisdag 21 december 2010

I jul skall det banne mig ätas frukt av alla de slag. I renbågens alla färger och ovanliga former. Kinesiska, spanska, franska, thailändska, polska, danska, solvenska, portugisiska och mandelpotatis från Överkalix! Det skall bli grejer. Redan idag har jag börjat inhandlingen av dessa supernyttiga, sura, beska och vansinnigt dyra växter. Växter som får oss människor att tro att vi blir piggare, starkare, vackrare och mer intilligent av att stoppa i oss dem.
Mitt på bordet står grisröven, grilljerad, prydd med kristyr i snirkliga former, egen tillverkad rödkål, några skivor gravad lax, mandelpotatisen från Överkalix, rödbetssallad. Små hemtrillade köttbullar med lite extra kryddpeppar i bara för att det är jul och så en massa annt gott som rullsylta, aladåb, pressylta, kalvsylta och den obligatoriska runda edamerosten i röd stearinkostym (en är redan slut) brännvinsost, pappas potenshöjande droppar i form av snaps, som inte slutar verka förrän ytterdörren öppnas på vid gavel och minusgraderna sveper in i sovrummet. Då brukar kvisten vissna efter en 6:a av denna förunderliga bryggd. Bara gjord på Absolut,skalet av en citron och en hel kruka basilika och 10 hela svartpepparkorn.
Så det kan bli. Innan barnen kom så tävlade kvinnan och hennes väninnor i att kasta ringar på kvisten....det gör vi inte nu för tiden, tyvärr. Gå och lägg er nu och fundera över dessa förunderliga droppar.
Kram
pappa B
Skicka en kommentar