måndag 13 december 2010

Lurade katten på premiären idag!

Här sitter han och kikar, Mannen med Lodenrocken, han var ute tidigt i dag. Första hålet skruvade han upp med sin smala borr redan runt 8.00 När MacMyra och jag anlände med solen i släptåg satt han och halvsov längst inne i en vik. Och kan ni tänka er att rätt som det var så högg det rejält på hans balansare, så kraftigt att hela bottenkroken gick av och så var den firren puts väck. Han försvann i fjärran ett tag och meddelade när han kom tillbaka att han fått en liten stackare som han släppte tillbaka. Hm....?
MacMyra, Värmlands stolthet fick upp den första firren, stor som en sardin ca 8 cm lång men bred mellan ögonen. En liten stund före hade jag tappat en bra bit som överraskade mig under kaffepausen. Skit samma det finns fler och den här firren växer till sig och hugger igen när han blir hungrig nästa gång. Men givetvis var jag ju lite orolig att det skulle bli ett besök hos kattskrället vid hemkomsten. Då sken plötsligt solen igen och när firren började stöta i vertikapirken trodde jag först att det var en liten mört som smakade på maggoten, men när hugget kom var på min vakt och upp halades en ganska fin borre, i alla fall en matfisk. Hemma vägde den 275 gram så det blev middagsmat till "Skogarnas Konung" som är som sin farfar, han kan äta fisk varje dag, hur mycket som helst. MacMyra förevigade vinterns första firre och pappa B med mobilen och visst ser det väl trevligt ut. Att dessutom få mästra de här två luringarna är kanske det allra bästa. Nu har jag ett upp tills nästa gång och jag vet att kör jag en bomvända ute på isen, då får jag mina servetter varma, den saken är klar. Lille August skulle hänga upp gardiner och "Länsman" var inte i form, men de kommer väl framöver.
Någon rekordfisk är det inte men väl en fin matabborre. Dessutom är Surtesjöns abborre verkligt vackra att titta på och smaken är delikat. Vi får se om jag rumlar ut en stund i morgon förmiddag med, vem vet? Nu skall jag bära ut soporna, det lovade jag i morse och det man lovar det skall man hålla. Sedan skall jag inhandla kryddor, hemliga örter och potenshöjande medel och tillverka "Gubben Järnepalms supersnaps" En riktig rackabajsare som skall föräras en av mina bästa vänner till jul. Jag stryker nog på lite på den egna maskinen också sen tomten har gått och barnen somnat! Vi synes och vi höres.
pappa B
Skicka en kommentar