torsdag 9 december 2010

Maggots och nya stövlar!


Lille August gör lite affärer då och då. Idag åkte vi ut på Hisingen för att köpa oss en burk maggot till helgens eventuella pimplande på Surtesjön. Tror ni inte att den lille gubbskrutten hittade sig ett par fodrade stövlar i en av hyllorna nere på El-Ge´s Nu är han utrustade nästan från topp till tå (Behöver bara en rejäl ryssmössa på hårlösa knoppen) I ansikter växer det så det knakar och jag har hört vissa rykten att han skall "jultomta" åt den Serbiska Ballalajka föreningen i Rannebergen den 22 december. Huruvida detta stämmer, kan nog ha varit den 23 december i stället, det har jag mindre koll på. Det var i alla fall inte på den riktiga julaftonen.

"Länsman" for iväg som en avlöning när lilla Barbro ringde och höjde rösten. Han sa inte ens hejdå till oss andra gubbar utan skruvade ner sin skärmmössa och pep iväg. Som jag brukar säga ibland, det finns stora mekaniker men väldigt små verkstäder. Nu sitter han där hemma i sin bruna velourdräkt och tittar på akvariefiskarna. (Ni vet en sådan där brun som gubben i reklamen "Äntligen fredag" drar på sig). Exakt en likadann dräkt tassar han omkring i där hemma. Tror att han gör nytta, men det är hans goa lilla Barbro som ser till att hem och frid fungerar.
MacMyra som gästade P-fikat denna goa vinterdag har svårt att få tiden att räcka till så här inför julen. Även han har en arbetsam hustru som delar ut körorder till honom varje morgon innan hon drar till jobbet. Exakt som hemma hos mig. Där är nackdelen att ha en yngre kvinna som fortfarade går på högvarv och inte kan koppla av. Själv har jag stekt köttbullar (färdiglagade) kokat upp lite nudlar, rört ihop en sallad och slängt i mig detta. Sorterat tvätt, varit med lille August och handlat, skottat fram bilen och bloggat. Inte underligt att man blivit vithårig. Junior är fortfarande hemma men är på bättringsvägen så det blir skola på måndag under alla omständigheter.
Återvänder senare.
pappa BGubben Nikka, som kom till polisen för att anmäla sin bortsprugna hund?
Hur ser hunden ut, sa polisen
Gubben tänkte en stund och sa; -Finns inte fanns.
Va, skrek polisen, va sa du!
Gubben blev orolig, skruvade på sig och sa; -Fanns inte finns!
Skicka en kommentar