torsdag 9 december 2010

Så mycket bättre...

Är det absolut bästa TV-programmet just nu. Alla artister är bra och det verkar vara en in stämningen mella hela gänget. Även tans Svensson verkar trivas bland de unga grabbarna och frk September (djävulskt skicklig tycker jag) Plura en av mina idoler sedan en lång tid tillbaka är outstanding liksom min andra idol Tomas Di Leva. Vilka grabbar! Här sitter Plura och signerar sin kokbok på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Jag missade att köpa den men får väl tag i den ute i handeln.
Kvinnan, barnen och pappa B drog över älven för att stoppa i oss IKEA:s julbord. Mannerström skall enligt reklamen vara kreatör och någonting speciellt extra av detta kunde inte jag märka. Köttbullarna var de samma som IKEA serverar för 16:- på lunchen, Skinkan var så fullproppad med kryddpeppar att ögonen gick runt i skallen som lamporna i ett flipperspel. Kalvsyltan kom förmodligen från Scan, revbenen en brungrå hög av stekta fläskbitar, menlösa som en skumtomte. Rödbetssalladen var säkert Rydholms och rödkålen var gbåde ful, torr och dålig. Smakade som vinröda pappersbitar, rivna för att blandas med i en papier mache. Risalamaltan utan apelsiner eller clementiner var som risgrynsgröt utan mjölk. Däremot fick laxen högsta betyg och sillen var fin enligt kvinnan som kan detta med rå fisk med kryddor, senap och lök. Det var nog där som Mannerström hade smugit sig in.
Nåväl, sedan vi kommit igenom skinnet på potatisen så tyckte vi i alla fall att det var värt de 79 riksdaler som det kostar när man har Familykortet. Junior han gav det hela ett stort minusbetyg och tryckte i sig sin julmust i ett drag (pappas ådra som sken igenom). Han tyckte att Karlssons Julkorv var hästlängder före, inte ens köttbullarna gick hem. Så var det med detta.
I morgon väntar reportage ute på Hisingen igen, men vi kanske hörs en kortis innan natten lägger sitt täcke över oss...
pappa B

3 kommentarer:

Synnøve. sa...

Bara ordet julbord får det att vattnas i munnen på mig.
Här är det ju inte riktigt samma mat till jul som "hemma".

Inte har vi IKEA här heller. Jo i Oslo då som är närmast. Annars blir det Karlstad.

Här har kylan oss i sitt grepp. Kong Vinter är en sträng man.
Härom natten var det 37 minus. Varenda kotte frös. Ja dieseln i bilen med. Tog en dag så hade den tinat, med hjälp av diverse tillsatser från verkstan, macken och bilbutiker hihi.
Men nu rullar den som den inte gjort annat igen.

Ha en skön dag där du är nu.
Det ska jag.
Kramen från det kalla Digernes.
Synnöve.

Anonym sa...

Inte behöver Pappa B,någon kokbok av en hes gammal överskattad artist som "Plura"!
Har känt dig sedan barnsben och vet att du själv är en mycket duktig matlagare,med både fantasi och smak!
Minns så väl,trots att det är trettio år sedan,när du hälsade på mig i det fagra Hälsingland!
Ett överraskande besök och som vanligt då på den tiden så var kylskåp och skafferi i den bästa kondition vad det gällde mat,men se på attan!
Efter en djupdykning i kyl-frys och skafferi,några grymtningar och suckande så "snodde" du till en fantastisk anrättning,bestånde av lite överbliven köttfärssås,en burk majs,lite grönsaker en par bananer och toppade detta med riven ost som nog inte var den färskaste!
Minns så väl hur underbart det smakade och jag och min då sambo,numera fru pratar ibland om det än i denna dag!
Äh Plura!Släng dig i väggen!
Curre Canin!

pappa B sa...

Tjosan lilla nabojentan. Tag på dig varmt om fötterna så inte nännem börjar droppa..

Curre Canin jag lyfter på huvudbonaden och tackar. Du liksom mina andra nära vänner brukar säga astt det är min matlagning och min massage som för att jag får bo kvar hos min betydligt yngre kvinna:o)