fredag 10 december 2010

Visst är det väl vackert, med vintervädret?

Den här bilden tog jag för en timme sedan ute på vår gård. Visst tusan är det väl vackert?
Tänka er att det ser ut så här i Angered redan i december, det var länge sedan det inträffade. Äntligen har den urtråkiga sändningen av Nobelutdelningen slutat. Nästan lika tråkigt var det att se skidskyttet idag. Snöfall gjorde det inte lätt, men det var ju lika för alla så det är ingen idé att klaga över svenskarnas mindre bra prestationer. Nåväl Ferry och Bergman kan jag väl godkänna men sen då?
Helena Ekholm, bäst bland svenskorna och Zidek inte i riktigt gott skidåkarslag (gick tungt redan från start) De ligger i alla fall kvar i den samanlagda Världscups toppen inför morgondagens jaktstart. En bom av de som ligger före och det blir fight igen om medaljerna. Jag hoppas den ofta så fega landslagsledningen vågar plocka ut A-K Strömstedt i stafettlaget, en eller två bommar grejar de andra. Stafett i morgon för damenra och förmodligen blir det Domeij, Ekholm, Nilsson och Zidek, fast man kan ju hoppas att man vågar spänna bågen någon gång i alla fall. OK, Strömstedt har ingen erfarenhet av skyttet ännu, men hon skjuter inte sämre än de som gnatat på i flera år utabn att visa resultat. Hellre några bommar och ökad rutin från henne eller en bommande Domeij eller Nilsson. Anna-Karin åker snabbast av de svenska tjejerna och har lång rutin från skidlandslaget, inte att förglömma.

Tyvärr har det blivit lite väl mycket snö på Surtesjön is, men i morgon klockan 8 sitter vi gubbar där med mössorna neddragna och vippar på våra pimpelspön. Premiär för lille August och det skall bli mycket spännande att se om det inte blir han som plockar upp mest fisk. Junior, "Skogarnas Konung" får inte följa med. Han har varit krasslig värre ett par dagar och då är det ingen hit att sitta stilla på en is. Hans premiär får vänta tills nästa helg.
pappa B
Skicka en kommentar