måndag 10 januari 2011

God morgon mina vänner

Nu är helgerna snart överstökade och livet kan trilla ner i samma gammla ränna som tidigare. Det är både tråkigt och skönt. Tråkigt för att plikterna och kraven på att man skall försöka åstadkomma någonting vettigt ökar. Skönt för i och med det så får man tiden att gå och på så sätt har man mindre tid till att hitta på jäkelskap. Här glider jag ut med ett hundspann uppe i Saxnäs. Det är faktiskt jag som är styrman och tar samtidigt en bild för att föreviga turen. Detta mina vänner det är ett transportmedel som knarrar sig fram genom den blixtrande snön. Snacka om avspänd tillvaro. Så länge det inte trasslar till det. När vi kom tillbaka efter en tur fram till hotellet i Saxnäs så rök mitt spanns hundar och den unga vackra kvinnan som ägde de två spannens hundar ihop. Nu löste det sig snabbt då jag resolut gick emellan och lyfte upp min ledhund och drog honom därifrån och hon gjorde likadant. Med vitt uppspärrqade ögon tittade hon på mig och sa; -Bet han dig inte? -Nä svarade jagh, då hade jag strypt den saten. Han var en bråkmakare, det visste inte jag, då hade jag aldrig stannat där. Vad hon inte visste att jag har haft ett storspann Sibirian Huskey själv en gång i tiden och är ganska duktig med hundar överhuvudtaget. Vi kramade om varandra och jag tackade för lånet av spannet och ägarinnan och hennes gubbe tittade långt efter mig när jag gick in på hotellet. Dagen efteråt fick jag höra att hennes man hade sagt; -Fan, jag trodde att det var en turistdjävel från Göteborg. Men han tog våran värsta bråkstake rakt upp och ner och vrålade så att hela spannet lade sig ner i selarna.
Detta hade jag inte sett då jag svingade upp huskyhanen i luften. Nu kryper jag ner under täcket, vilodagarna upphörde just för en timme och sju minuter sen. Natti
pappa B

1 kommentar:

Anonym sa...

Berättelser av detta slag är mycket intresant att läsa om, berätta gärna om andra upplevelser i ditt händelserika liv jag väntar med spänning. Kör så det ryker.