torsdag 24 februari 2011

Ett riktigt klavertramp av Göteborgs politiker - igen!

Att den politiska trojkan i Göteborg skitit i den blå postlådan gång efter gång går inte att undvika. Nu är de billiga Italienska spårvagnarna på tapeten igen. Ingen gillar dem, bara politikerna och de måste man ju förstå då de är de som beslutat att köpa in skiten, efter flera mutresor mellan Göteborg och Italien..
* Rullstolsramperna fungerar inte
* Upp till fem år försenad leverans
* Hjulen håller inte
* Vagnarna sliter onödigt hårt på rälsen
* AV undermånlig
* För dålig värme
* Dörrarna är inte säkra nog!
* Reservdelar dröjer
Ja listan kan förmodligen göras ännu längre om man plockar fram förstoringsglaset. Här i Göteborg har de gamla vagnarna rullat (utan att gnissla lika intensivt som de Italienska) under årtionde. Då plötsligt skulle man förnya sig, bli modernare och vad händer. Jo Stockholm och Helsingfors (Finland) köpte rejäla fungerande spårvagnar men i Göteborg valde man att köpa 40 Italienska vagnar för 600 miljoner!? -Hade vi vetat 2001 vad vi vet 2011 hade vi inte köpt spårvagnar från Ansaldobreda, säger Kent Lundahl, planeringschef på GS Spårvagnar. Men Roland Rydin (M) är vice ordförande i trafiknämnden sedan tio år, han deltog i beslutet att välja Ansaldobreda som leverantör -I stort sett ett bra köp, säger han. Inte bekymmersfritt men jag tror att det är de dåliga spåren i Göteborg som gör att hjul och spår slits? -Jag har aldrig ångrat att vi köpte de 40 vagnarna från det Italienska företaget, säger han.
Här kommer "Kalle Glader" den gamle 10:an som går till Eketrägatan. Det rullar ganska gnisselfritt på de "dåliga spåren" som enligt de politiker som köpt in de Italienska katastrofvagnarna är boven i dramat, vilket skitsnack och en dålig undanflykt för en misslyckad affär!
De här politiska pellejönsarna som deltog i samlad trupp för att käka gratis bjudluncher med rött vin i stora glas de åker aldrig spårvagn till vardags. Kanske någon gång då de representerar stan, men då åker de i den gamla Lisebergsvagnen. Nej mina damer och herrar ni har absolut skitit i det blå skåpet och sitter nu med skägget i brevlådan. Återigen har ni slarvat bort hundratals miljoner av öteborgarnas skattepengar, en liten del av de pengarna är mina.
pappa B
Skicka en kommentar