fredag 18 februari 2011

Jag håller vad jag lovar...

Vad gör man inte för snälla och vackra små kvinnor. Jo man riskerar till och med livet genom att gå först ut på isen. Icke simkunnig, men modig gör jag det jag lovat "Länsmans" vackra dotter, jag går först. Även om gubbskrutten väger dubbelt så mycket som mig och är en hejare på att simma så vill ladyn i Kvänum att jag skall spåra. Nåväl, här är beviset och nu hoppas jag att det dyker upp lite rosor på facebook i kväll, annars jäklar!
Här står gubbaskrället som jag måste vara ledsagare åt. Han fick dessutom största abborren idag. Vi satt i solen ute på Mjörn. Vinden ven och var kall som satan med solen hängde på hela tiden så nu spricker hela fejjan när man skrattar. De små rynkorna som svagt kunde skönjas är numera djupa som plogfåror och det är bara att bege sig ner till sminkagffären och inhandla lite spackel så att man slipper skruva på sig toppluvan i framtiden. Funkar inte medikamenterna så tar jag Plastic Padding, det brukar bli bra..
Hur som haver så hade vi i alla fall en fin dag ute på isen och det blev så pass att vi får oss en liten middag var, ja vi kan givetvis inte bjuda in släkt och vänner på abborrmiddag, men familjen blir mätta i alla fall. Nu ser det ut som om vi hittat bra grund både på Mjörn och Surtesjön. Kvar är nu Hornasjön, den skall vi snart invadera, var så säker.
Här sitter min lilla kvinna och svärmor och myser i skinnsofforna. Inlindade i mysfilten och med lite ost och kex på bordet. Det skall jag göra i helgen med. Inget fiske bara mys pys. Och någhra rejäla wirrar skall allt slinka ner. Vad svärmor tycker? Ja, det skiter jag i wirren är betald.
pappa B

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du måste vara snäll vid svärmor hon vill dej bara väl hon har väl ändå fött upp din kvinna till en värdig representant för det kvinnliga. Det såg fint ut på isen men det var npg bitande kallt trots sol, fisken såg ju bra ut Joy
tycker den ser död ut fnis hi hi.
Sigge

Aimogreven sa...

Abborn är en konstig fisk. Är den kokt är den god, är den stekt är den god, är den rökt är den god, men är den rå då är den jävlig. (Gammalt Norrländskt ordspråk.)

Anonym sa...

Hej broder..!
Det påminner lite om historien från vår hemby, där gubben skickade gummen med spark över isen till affären för att handla. Men han skrev en lapp till handlarn att ha skulle komma med pengar lite senare, då isarna så här års inte var att lita på..!
Borde du i alla fall ha isdubbar, flytetyg och en spark för att avlasta tryckutan mot isen..? Ser inge sådab utrustning på dig..
BULIS

pappa B sa...

Helt rätt Bullis, isdubbatrna ligger i skryllan och om den inte blit vattenfylld håller den gubbaskrättet över vattnet och då hinner fömodligen "Länsman" fram och dra upp mig.

Hälsa Joy att fisken numera är död och snart uppäten av "Skogarnas Konung". Du ser väl att jag pysslar om svärmorsan fast då det gäller produktionen av min kvinna så var de ju två om den saken, eller hur?

Aimogreven, detta är ett typiskt korrekt ordspråk från de norrländska skogarna, liksom alla de andra som kom till genom erfarenhet och praktiskt utförda handlingar i skog och mark.