fredag 25 februari 2011

Jäkla vad det nappade ....

..med det var mycket småfisk som fick komma upp och kolla på naturen runt Hornasjön i ett par sekunder innan de åkte ner i hålet igen. "Länsman" satte rekord för i år med 10 firrar, en rejäl oh resten stekfisk. Själv lyckades jag inte så bra, kom inte upp i mina fyra utan fick nöja mig med tre, stekfiskar det med. Men det var roligt för det nappade som bara den. Trots skapligt positiv temperatur på mätaren hemma så var det svinkallt i blåsten ute på sjön, kanske den värsta väderdagen under hela säsongen. Här sitter han och lurar. "Länsman" Han är absolut ingen muntergök att ha med sig ute på isen. Han sörplar i sig sin "Sopp i Kopp" och så traskar han iväg, Hakar jag inte på så ringer han och skvallrar för sin stilige dotter i Kvänum och så skäller hon på mig för att jag inte hänger gubbaskrället i byxbaken (vem tusan vågar hänga där förresten, så som det smäller). Fast roligt har vi ju ändå när vi tjôtar på varandra.. Hornasjöabborren är vacker, lite ljusare, mer silverfärgad än borrarrna i Surtesjön. Idag verkade de var riktigt på hugget dessutom och jag ger väl "Länsman" lite extra kredit för han är ju född och uppvuxen inte så långt från sjön (det kännde fisken igen) så han vet ju om en del fina grund där fisken brukar trivas. Jag fick slira mig fram på isen då svärmor hade stoppat in mina broddar i sopskåpet så jag inte kunde hitta dem i morse. -Inte viste jag vad det där var för taggiga gummibitar, dom slängde jag in i sopskåpet i går kväll, sa hon då jag kom hem och undrade om någon av damerna hade städat bort mina broddar som jag alltid lägger på skohyllan.

Nu tar jag helg. Sätter mig och småfiser i massagefåtöljen med ben och ryggknådning, slötittar på dumburken och kanske jag tar mig en liten wirreknäpp, vem vet?
pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var fina färger på den borren, roligt att det nappar spelar ju ingen soll att de är små ni har ju ingen sjangs att somna på isen.

Sigge

Anonym sa...

Hej du!
vore kul att snacka lite!
skicka ett mail till mig
ol@sponton.eu

Anonym sa...

Jag undrar, har länsman somnat det ser så ut.
Sigge