onsdag 16 mars 2011

En sväng runt i landet, kan det va nåt?

Jag skall försöka tjuvlyssna lite på vad som händer mer lokalt här i Sverige. tror ni att det kan vara nåt? Jag provstartar idag så får vi se vad som händer framöver. Ni vet väl att det alltid händer saker runt omkring i vårt avlånga land så nu skall ni få höra. Om jag kan ge vissa illustrationer så skall jag försöka med det.


I Sundsvall har man akut brist på barnmorskor. Krismöte utan konkreta besked om Kvinnokliniken har genomförts. Samtliga enhetschefer har sagt upp sig och nu har sjukhusdirektören Karin Rapp besökt Sundsvall i går. -Jag känner att jag behöver en vecka på mig för att kunna uttala mig bättre. Det här är komplext och jag måste få grepp om läget för att veta vilka åtgärder som måste sättas in, säger Karin Rapp. (Hon gör sannerligen inte skäl för sitt efternamn). Detta har jag spårat upp hos Sundsvalls Tidning.

Sveriges näst bäst betalde rektor dunkar pekpinnen i bordet nere i Lund. Trots att den nye rektorn, Per Eriksson fått 6000 kronor mer i månaden så har den gamle stuten Göran Bexell fortfarande högre lön. Per Eriksson blev rektor i januari 2009 och fick då 98.000 kronor i månaden. I samma veva återgick Bexell till sin professortjänst men fick efter regeringsbeslut behålla sin rektorslön på 101.900 kronor i månaden. Inga dåliga gubbar det här inte. Utbildningsdepartementet tyckte att Erikssons lön borde höjas och han fick plötsligt 104.000 i månadslön. Samtidigt fick Bexell sin lön höjd med 3% vilket innebar att hamnade på 105.000 kronor. Det är Sydsvenskan som så initierat följer debatten om rektorernas löner nere i Lund. Jag undrar vad städerskan som håller rent efter de här gubbarna har i måndaslön?

Västerbottens Folkblad berättar att en flygande timmerstock flög genom en bakomvarande bils framruta. Detta hände på riksväg 26 vid Nybble.
Den bakomvarande bilen var en bärgningsbil. Föraren av bilen klarade sig mirakulöst nog utan skador då stocken for in genom vindrutan och genom passagerarsätet.
Chauffören av timmerbilen märkte ingenting av vad som hänt utan fortsatte köra norrut mot Kristinehamn. Nu vill polisen komma i kontakt med föraren. Undrar om han räknat stockarna och upptäckt att en fattades?

Herlsingborgs Dagblad berättar idag att em 74-årig man avled efter en hjärtinfark sedan han felaktigt fått diagnosen magsår vid akutintaget vid Helsingborgs lasarett!
Han fick en ökad dos syrehämmande medel och sändes hem. Efter fyra timmar återkom han och hade drabbats av ett hjärtstopp som inte gick att häva. Mannen avled.

Och vad lär vi nu av detta. Ja, sluta älska utan skydd i Sundsvall för ingen hjälper dig att få ut det du stoppat in. Åk aldrig efter timmerbilar i Västerbotten för då riskerar du att bli "Stockad" och för Guds skull få aldrig problem med hjärtat i närheten av Helsingborg. Däremot har det klara fördelar att bli rektor i eller i närheten av Lund. Ha en bra dag nu skall jag åka till Hjällbo och göra reportage.
pappa B

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bäste broder..
Det är bra att du belyser det som sker i vårt land. Allt elände som sker ute i världen får vi nog av via nyhetsmedierna TV, Radio och Tidningar.
Så lite skvaller från närområdet är helt i sin ordning och saknas verkligen.
Fortsätt på den linjen, och du vinner läsare.
BULLIS

Anonym sa...

Broder..
glömde ju att tillägga detta.
Det märks att du äter alldeles för mycket abborre nu. Fiskbenen sticker ju ut under näsan och på hakan din. Eller rensar du fisken dåligt..???
BULLIS

Aimogreven sa...

Besse Sverige slutar inte i Västerbotten förväntar mig ett fullflödigt reportage med bilder från Gällivare Marknad som börjar i morgon. Den är ju inte lika bra och berömd som Jokkmokks marknad men dom kan ju inte få allt i Malmfälten. PS: Du kan använda gamla bilder och texten blir lika eftersom Jokkmokks och Gällivare marknad är lika år från år men det vet ju inte dina bloggläsare.

pappa B sa...

Tack skall du ha Bullis, jag skall se om någon snygg mamsell kan fixa fiskabenen :o)

Aimogreven, det djävliga är att jag inte har några bilder varken från Gällivare eller Jokkmoks marknad framme. det finns nog säkert någonting, någonstans bland det 50-tal negativpärmar jag har uppradade från golv till tak utefter en hel vägg. Men, vänta bara det kommer nog framledes både från "platsen" och "Karakka-torg"