torsdag 17 mars 2011

Hej var det går...

Ett kortare svep genom landet med undantag från norrland där alla sköter sig exemplariskt. Så här såg det ut på morgonen idag. I övrigt blåser det ganska snålt här på västkusten och av fisketuren blir det intet. Men fisken växer till sig och isarna bär nog fortfarande både den här gubben och "Länsman". Vi kan ju alltid hoppas.
Svenska Dagbladet, landets absolut sämsta tidning skriver ingenting, som vi inte redan sett och hört i Radio/TV kanalerna. med undantag från att de hittat ett ålderstiget vrak utanför Grand Hotel mitt i centrala stan (jag var inte i Stockholm igår) Vraket som är ett fartyg visar att bogplankorna är ihopsydda med rep. -Vi vet egentligen ingenting och den här tekniken mer än att de användes i öst, säger arkeologen på Sjöhistoriska, Jim Hansson.

I Bollebygd vill man ha nya gång- och cykelvägar och nu har man vänt sig till Trafikverket för att få medel för upprustning och nyanläggning av nya vägar i Bollebygd. -Man kan tro att en cyklelväg inte är särskilt dyr, men det handlar om många miljoner, säger kommunstyrelsens ordförande, Christer Olsson.

Räddningstjänsten i Jämtland fick i går larm om att det brann i en spånhög vid Hissmoforssågen utanför Krokom. När Räddningstjänsten kom dit visade det sig att det blivit varmt inne i spånhögen som började ryka. -Det fanns ingen spridningsrisk, säger Lars Nyman, inre befäl vid Jämtlands räddningstjänstförbund.

Akta er för att prata med kvinnor, om ni åker ner till skånska Höör. Två män överföll en man som tilltalade en kvinna under en promenad. De två männen kastade sig över mannen som fick både knytnävsslag och slag med tillhygge samt skråmor i ansiktet. Angriparna har inte hittats av polisen.

Guldmedalj för mjölken fick bröderna Bernt och Mats Rubensson från Rävemåla. Detta skriver Oskarshamns tidning. De två bröderna som spendragit i 23 år har 80 kor i lösdrift (vilket jobba att fånga in alla när det är mjölkningsdags) Guldmedaljen är den högsta utmärkelse som Svensk Mjölk delar ut och det var konungen själv som överlämnade guldpengen till de två bröderna vid en ceremoni, där även drottning Silvia fanns vid hans sida. -Fint skall det va, sa bondgubben när han fick mahognyflis i röven.

Vid bältesveckan som genomfördes under förra veckan så avslöjades över 5000 trafikanter utan bälte. Majoriteten av dessa var förare. Värst var stockholmarna där 1.255 fuskare åkte fast, tvåa kom skåningarna med 695 fall. Fy på er, så här får man inte göra, det vet ni ju! OBS: Det handlade om säkerhetsbälten i bilen, inte sådana man har i byxorna.

En man skallskadades när han föll ut genom ett fönster i en bostad i Hedemora. Polisen i Dalarna betrakar dock händelsen som en olycka. Man har gjort en förundersökning och förhört andra personer som deltog i en fest i lägenheten.

Med andra ord, titta aldrig ut genom ett fönster i Hedemora och prata inte med kvinnor i Höör. Spänn fast säkerhetsbältet och lämna cykeln och walkingskorna hemma om du tänker ta en tur till Bollebygd för där finns ingen framkomlighet. Jämtlänningen har varmt spån som lätt börjar ryka och dra till sig uppmärksamhet och hittar du en föråldrad skuta som är ihopsydd med rep så kommer den från öst, var så säker.
pappa B
Skicka en kommentar