tisdag 29 mars 2011

Jag visste att jag skulle hitta bilderna...


Den här bilden har jag letat länge efter. I kväll dök den upp på en av negativremsorna. Det här mina vänner är en av mina trognaste barndomskamrater, Lennart "Bullis" Mossberg med sin gamla mormor ANNA på en eftermiddags promenad upp för tvättstugebacken. Den här tanten likson Bullis mamma Gunhild bakade världens godaste wienerbröd och under alla mina otaliga resor i när och fjärran har de wienerbvröd jag stoppat in i ansiktet, inte varit i närheten av mormor Annas och tant Gunhilds. Däremot har jag träffat elakare käringar än moster Augusta. Rak i ryggen som en fura, i välstryket vitt förkläde men händerna i sidorna förkunnade hon hur hon ville ha det inne i serveringen. Passade inte det oss grabbar så fick vi vackert stanna utanför. Givetvis försökte vi på alla sätt och vis djävlas lite med gumman, bara för att höja temperaturen lite. Hej å hå, då åkte vi ut! Gubben Keira likaså.
En annan fin gubbe hemma i byn. Arkivkommittens ordförande och grundare, Thor Nordstrand. En reslig karl med massor av pondus ( det var därför jag aldrig vågade fria till dottern Kristina, men det var nära) Han var också medlem och var med och grundade Porjus Fotoklubb där jag började min bana som fotograf. Hans fru Willy, hon var alltid glad och snäll med oss grabbar. Jag hoppas att Kristina hör av sig så skall jag maila bilden till henne direkt. Bullis har redan fått sina bilder, hoppas jag, om inga störningar varit framme.
Arthur och Kjell Pedersson uppe vid sommarstugan i Luspeforsen. Min pappa och Arthur var arbetskamrater på SJ och vi hade sommarstugorna bredvid varandra. Kjell och jag rodde ofta fluga i deras gamla tjärade träbåt. Ett av många barndomsminnen jag tänker på med glädje i hjärtat. Gubbarna är borta och Kjell och jag är gubbar nu i stället. Livets gång.
Hittade även negativ från några Norgeresor med min gamle bil Reidar som jag skall berätta om någon dag. Det var turer det, skall ni veta. En sidventilare på 33 hkr från 1956, på krokiga fjällvägar i Nordnorge, det är inte kattskit skall ni veta.
Gå och lägg er nu för tusan, det är ju snart en ny dag.
pappa B
Skicka en kommentar