onsdag 20 april 2011

Gamla sopor och lustig soppa!


Att nykomlingen i hockeyns elitserie, Växjö jagar efter förstärkning för att få vara med hockeyns finrum är en självklarhet. Men...att man väljer att plocka ihop förstärkningen med utsparkade Frölundaiter ser jag som en totalmiss av de gnidna smålänningarna (konstigt att inte Holmkvist sattes mellan stolparna, men han var nog trots lönesänkning, på tok för dyr)Tommy Kallio svarar på frågor och med ett brett leende förklarar han att han och familjen flyttar till småland och han har mycket mer att ge i framtiden. Detta skall verkligen bli roligt att skåda. Som alla vet så beror detta på vem man jämför med och visst, då kanske finnen har mer krut i benen. Som sagt, vi får väl se vart det lutar nästa vår.

Frölundas långvariga influensa har smittat av sig till Blåvitt (IFK Göteborg för de som inte är initierade) Nu har GP ställt tränaren Johan Olsson mot väggen. -Nu fattas bara målen, säger han. Som alla säkert vet så är det detta som är A och O för fotboll. Att göra mål i motståndarens mål och inte släppa in några i det egna. Detta har inte den här lagmaskinen fattat, åtminstone inte efter de tre första omgångarna i serien. Alla förutsättningar finns, men det verkar som om ingen vill eller vågar ta tag i situationen. Skall man ändå gå ut på plan, redo för en förlust så sätt hela den "namnkunniga" delen av laget på bänken och låt juniorer och inköpta klass 2 spelare ta över.
De lirare, som spänner sig på stan med innefolket presterar inte på plan, den plats de har bra betalt för att visa upp sig på? Ställ över skräpet ett par matcher och låt dessa flanörer specialträna genom att gå Rallarleden hemma i Porjus. Start i Gällivare och mål i Porjus, en fin vandring på drygt 4 mil, gärna med rejäl packning och en flaska bäckolja i nessesärern istället för Dior och annat lukta gott. Sen kan de bo på vandrarhemmet nere vid station och ta morgonpromenaden upp till utkiken på Porjusberget efter frukost. De kan även kolla en seriematch mellan Gällivare SK och Hakkas IF i division 6A där man får uppleva att Hakkas centerhalv plockar ut löständerna och stoppar dem i byxlinningen då man drabbar samman framför mål. Höra hur gumman som säljer korv skriker ut sin frustration på halvfinska -Skjut för djävulen Pekka, skjut! när Pekka är 25 meter från mål. Huliganer och polis finns inte, bara 23 bakfulla supportrar + korvgumman. Det är match på hög nivå det här....
Skärp er Blåvitt, annars djävlar blir det straffkommendering.
pappa B
Skicka en kommentar