torsdag 28 april 2011

Glada dagar i Kortedala...

Goa gubbar och granna töser som som grädde på moset en fantastiskt god pasta med kräftstjärtar och räkor. Synd bara att man inte kunde svälja ner det hela med ett glas gott vitt vin. På bilden är det Sabiha och Sümeya som charmar Jemill på "Mitt Kök, restaurang & Pizzeria" uppe på Kortedala torg
Arbetsuppgifterna satte stopp för detta annars hade jag inte tvekat. En ny dag uppe på Kortedala Torg med nya besök hos företaget runt torget. De flesta är mycket glada medan en del inte fattar ett skit då det gäller den chans till reklam de får via detta. Men strunt samma, det är upp till dem. Tror man att man är bäst, störst och vackrast då skall man inte klias på ryggen i något sammanhang... Däremot blir fallet när man får slå ihop sin verksamhet dessto större...

Arbeten med nya spår håller på för fullt nere vid Gamlestadstorget och jag väntar bara att raset skall inträffa som gör att hela spårvagnsspåret och hela millivippen glider ner i Säveån. Men man säkrar förmodligen rejäl i leran och stora pålmaskinen dunkar natten lång. Vi får se om jag återkommer senare i afton, ha det så bra så länge.
pappa B

1 kommentar:

Synnøve. sa...

Det låter som en trevlig restaurang det där. Då vet man vart man ska äta när man någon gång kanske kommer till Kortedala.

Det där med reklam ja...
Nej en del ser inte fördelen med reklam. Men fallet blir desto större när de får bomma igen på grund av för lite kunder. Gäller alla brancher tror jag.
Här i Kongvinger har vi sådana problem. Den ena butiken stänger efter den andre.
Dels är det dyrt att handla, sen är det så nära, bara 4 mil till svenskepriser och harryhandel. Här är det stängt på söndagar. Finns inte ETT FIK tex som har öppet en söndag. Turisterna kör värdshus förbi och stannar på andra ställen.
Sen vill de inte vara med i reklam broshyrer eller sånt heller. För dyrt säger de. Men i det långa loppet tror jag det hade lönat sig.

Nog om detta. Idag väntar en ny biltur med gubben. Ska ta kamera med.

Ha en fabelaktigt valbor nu.
Här firas det inte alls tyvärr.
Kram från nabolandet.
Synnöve.