tisdag 5 april 2011

Nu kan du krypa till kojs i världens längsta Vandrarhem


Nu öppnas portarna till Prora på den nordtyska ön Rügen. Hitler lät bygga den gigantiska KdF-semesteranläggningen 1936-1939 vid havsbukten Prorer Wiek. Byggnaden är nästan 5 kilometer lång och byggdes för att ha plats för hela 20.000 gäster (läs. soldater på kort produktionssemester) Det nya vandrarhemmet kommer ha plats för 400 gäster. Anläggningen var när det begav sig avsedd för såväl politiker, offentligt anställda som för vanliga tyskar. Passa på att sova över ett par nätter när ni äntligen åker till Rügen eller Usedom i sommar. Tag en promenad ner på stranden på morgonkulan och leta efter lite bärnsten, det finns det gott om efter den här stranden. Jag vet för jag har hittat fina stenar själv vid mina besök där.
den här damen träffade jag en morgon och undrade vad hon höll på med (nyfiken som man är) Då visade hon mig en hel näve fylld av vackra små bärnstenar. Jag hittade en väldigt stor och fin en sedan hon gått vidare. Den ligger hemma i vitrinskåpet och dammar idag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för tippsett vi bör nog åka till rugen i sommar det vore väldigt intresant om man kunde hitta några vackra stenar att ha som minne.
Sigge.