torsdag 30 juni 2011

Norge var i blåsväder och Brasilien likaså!

Megaastjärnan Marta, Brasliens frälsare var märkbart irriterad vid halvtid, det syntes tydligt. Hon hade ju blamerat högt och till hela världspressen att nu hade Brasilien kommit till Tyskland för att att bli världsmästare igen. En fin tanke men då måste man spela betydligt bättre fotboll än det man presterade igår. Inte minst hon själv.
Jag tyckte verkligen synd om Australien, inte minst om förra AIK-liraren, Lisa Da Vanna som var så nära så nära att spika igen locket och ge poängen till Kängurulandet.
Brasilein vann med 1-0 efter mål av Rosana i slutminuterna.

Lika förskräckta och ännu sämre var det norska laget. Eller det var kanske så att de svarta töserna från Ekvatorialguinea var så mycket bättre? Jag höll, trots mitt stora Norgehjärta tummarna för att de vitklädda tjejerna skulle få med sig en poäng från matchen. Här kom unga frk Haavi i sista stund och petade in 1-0 och gav Norge tre mycket viktiga poäng.
Sverige då? Ja man vilar och har sömnproblem,är friska enligt landslagsläkaren Börjesson (GAIS superdoktor). Laddar med andra ord upp inför stundande bataljer. Men med handen på hjärtat så hade våra svenska tjejer inte haft en suck mot någon av de här fyra lagen. Det hade blivit ifrånsprugna, rundningsmärken och utspelade efter konstens alla regler mot samtliga och jag låter som en gnällig dörr när jag säger att det skall ett under till om vi klarar av Nordkorea och USA och får fortsätta vara med i VM-leken. Jag tror det inte tyvär.
Skicka en kommentar