torsdag 30 juni 2011

Söka nytt jobb inte det lättaste!


Det finns fördelar med att vara en förbrukad varelse här i livet. Man slipper söka jobb bland annat. I dagens läge är inte detta en lätt uppgift. På min tid som jobbare så tog man i hand, nöp till tittade varandra i ögonen och så var det klart. Idag skall man vara högutbildad, för kvinnorna gäller det att ha fött barn och klarat av föräldraledigheten, man skall helst vara flerspråkig, ha körkort och inte vara över 25 år. I det närmaste en omöjlighet.
Hur gör man då. Jo jag tror att skriva personligt brev är det viktigaste av allt. Att man visar upp sig själv rakt och ärligt och på så sätt får en öppen chans till ett personligt möte med ev. arbetsgivare.
Här hemma börjar redan "Skogarnas Konung" att prata om fortsatt utbildning, sommarjobb och sin framtid. När jag var 14-år hemma i byn så sprang jag omkring och tog tjejerna på brösten och tyckte att livet lekte. Sedan blev det rödmålning av husen, Krobbe och jag slösade på Falu rödfärg åt Vattenfall. Sedan så rullade livet igång. Nu var det länge sedan jag rödmålade hus, men det andra fortsätter jag gärna med lite då och då.
pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Broder..visst finns det arbeten att söka, men dagens ungdomar och de som nyligen slutat skolan vill ju inte söka de jobben, för de är mest inom indurtin. Dessvärre så har ju dessa arbeten fått dålig renomé genom åren. Mörka, skitiga och hårda. Men så är det ju inte idag. I dagen industrier är det högteknologi och mycket av de monotona jobben sköts ju av robotar. I dag måste ju en indistrijobbare kunna data och programering. Men de flesta unga vill ju helst jobba inom IT eller media.
Visst är det orosmoment då man ser på SAAB som står ppå ruinens brant. Där kan ju landet gå miste om många arbetstillfällen. Det utlänska intresenteran börjar att ta för sig allt mer av våra kära basnäringar. Vi håller nog på att montera ner vårt land så sakta.

BULLIS

Anonym sa...

Hej Besse, du glömde att man också bör ha 15 års erfarenhet men ändå inte vara över 25, ha det bra. Järnberg

pappa B sa...

Stämmer Järnberg, visst är det fantastiskt och Bullis du har helt rätt i att vi så sakteliga är på väg att montera ner vårt lilla land...