tisdag 28 juni 2011

Vilken skitmatch - Sverige vann

Passningsspelet 0
Tempot och intensitet 0
Skott rena förskräckelsen
Försvaret klart godkänt!

Sveriges premiär mot Columbia slutade 1-0 till de blå/gula damerna. Men det var en match som inte visade upp några större kvaliteter oavsett vad de samlade damexperten säger. Egentligen borde det ha varit 5-0, men Landström hade näbbskorna på och sköt skyhögt över tre meter framför Columbias mycket duktiga målvakt .Två gånger dessutom. OK, vi hade största delen av matchen under ganska bra kontroll. Men varför i alla tider spelar man hela tiden hemåt. Så fort någon av "tanterna" på mittfältet får bollen så spelar man hem. Då kan ingen anfallare i världen göra mål. Och hur ända in i bänken kunde kriminalkommisarien Dennerby lämna Jessica Almqvist hemma och låta en ardenner typ Forsberg hasa omkring på ena kanten. Hon borde överhuvud taget inte vara med i truppen. Men Dennerby gillar inte våra flickor i Göteborg, den saken är säker. Liljegärd, Almqvist och Lindén borde ha funnits med på bänken i alla fall.
I nästa match så hoppas jag att han öppnar med Sofia Jakobsson på plan, hon och Schelin kan avgöra tidigt.
Seger i alla fall och det var länge sen, så det tackar vi för. I morgon kliver de Brasilianska tjejerna med en toppladdad Marta ut på plastgräset. Då blir det massor av teknik och säkert mer mål än idag.
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Broder..
jag håller med dig om den svenska insatsen. Tjejerna missade många elimtära saker i spelet. För det första så måste man ju kunna grunderna med att slå och taemot en passning. Där var det allt för många missar. Sen står dom ju stilla och väntar på att bollen ska komma till dom, i stället för att visa sig och möta upp en passning. Allt för många gånger hann ju colomibianska tjejerna i mellan och bröt.
Presterar man inte mer än så här så är nog VM öv er redan efter gruppspelet.
BULLIS

pappa B sa...

Nordkorea springer byxorna av de blå/gula och USA trycker ner dem i adidasdojorna om de inte skärper till sig ordentligt.