söndag 10 juli 2011

Heja Sverige - nu har det hänt igen!

Året var 2008, Behrouz Arasteh lyckades muta sig ut från Iran tillsammans med två kamrater. Behrouz var osmart nog att välja Sverige före USA. Nåvä,l han ville inte bara sitta och vänta på uppehållstillstånd utan drog omedelbart igång sitt företag inom energiutveckling, Proteknik AB. Hans två kamrate,r som valde USA är idag kopplade till USA:s tymdforskningsprogram Nasa.

Proteknik AB har beviljats anslag från den statliga Energimyndigheten och Västra Götalands regionen. Detta rör sig om flera miljoner kronor, för forskning som anses mycket betydelsefull.
I Iran arbetade Behrouz inom den nationella energiforskningen. HAn fängslades av öpolitiska skäl år 2007 men lyckades muta sig ut och flydde till Europa. Det vilar ett dödshot över Behrouz Arasteh i händelse av deportering. Orsaken till detta är att han haft insyn i Irans kärnteknologiska program.

Under onsdagen fick Behrouz och hans familj ett plötsligt beslslut om avvisning. I torsdag greps han, utan förvarning av polis och fördes till Migrationverkerts anläggning Sagåsen i Kållered.

Man har gjort det igen, dessa förbannade klantskallar på Migrationsverket. Man utvisar en stor tillgång för landet medan man på andra sidan skrivbordet backar upp kriminella typer från när och fjärran. Nu måste svenska folket ställa sig upp och kräva dessa nollors omedelbara avgång. Varför är det inte lika lätt att sopa bort sådana här idioter som det är att sopa bort idrottstränare?

Han har tilldelats en advokat (förmodligen utsedd av Migrationsverket själva) men advokaten kan inte böra arbeta med fallet förrän vid lunchtid på måmndag. Med andra ord tre timmar efter det att flygplanet med den utvisade Behrouz har lyft från Landvetter.
Den här gången gick det snabbt att fatta beslut men att utvisa mördare och andra avskum, det tar flera år? Hur ända in i bänken kan detta få fortgå. Jag hoppas att Göteborgs alla ledare kliver upp på barrikaden och ser till att stoppa detta omedelbart.
Och så skall Migrationsverket genomgå en total revidering där huvuden skall rulla nerför stentrapporna så det smäller om det. Lägg ner hela skiten, den här institutionen kostar betydligt mer än den smakar. Dessutom verkar den till stora delar bestå av inkompetenta idioter!
pappa B

15 kommentarer:

Per_K sa...

Minst sagt upprörande. Migrationsverkets agerande är helt obegripligt.

Anonym sa...

känner du honom personligen

Anonym sa...

känner du honom personligen

Anonym sa...

Tyvärr är det inte många som inte känner den mannen, annars skulle ingen tycka synd om honom. Den mannen är varken forskare eller uppfinnare, Han är efterlyst i Iran sedan 2007,
för bedregeri för drygt 15 milj kr. Att arbeta som inom den nationella energiforskningen i Iran och fängelse p.g.a politiska problem är det bara påhittade historier.

Pappa B sa...

Ser man på! Nej jag känner honom inte personligen utan har bara följt med vad pressen skriver. Och ser man till detta så är det ju helt befängt att utvisa honom.
Är det däremot som Annonym säger så skall han ju ut ur landet, det håller jag med om. Då är ju hela historien en bluff från början till slut!
Sen är frågan, hur har Annonym fått reda på dessa uppgifter, könner du honom personligen, vilken är källan till dessa påståenden?

Anonym sa...

Den annonyma är bara en av dem som blivit lurad av behrouz arasteh,jag är också från iran genom mina kontakter som arbetar i myndigheterna bl.a justitiedepartementet och polisen tog jag reda på att han flyyde från Iran när han begärdes häktad för grov bedregeri,bedregeriet forsatte även här i Sverige när han kontaktade iranier och berättade för dem att han varit en uppfinnare och hade eleganta ideer och han var miljarder men hans pengar var just då blockerade i iran, han erbjöd sina offer att göra dem till delägare i sitt företag om de skulle ge honom pengar, på så sätt trodde många människor på honom.jag är helt övertygad om att migrationverket har fått dessa uppgifter om mannens bakgrund, därför blir han utvisad, personligen tycker jag inte om att en asylsökande ska bli utvisad,men i hans fall är jag inte alls ledsen att han skickas tillbaka till iran,tänk på de familjerna som blivit hård drabbade av honom både i Iran och Sverige!

Pappa B sa...

Hej Annonym!
Är det som du säger så håller jag med dig till 100%. Men varför går inte Migratkonsverket ut med detta som en anledning till utvisningen utan låter pressen smöra till hela historien.?

Anonym sa...

Det är en bra fråga,han skulle skickas till iran imåndags men han stoppade utvissningen genom att hävda att han fick hjärtproblem,på dagens GP kallar man honom vetenskapsman och att före S ordförande Jöran Johansson har kritiserat migrationsverkets handläggningar av ärendet och vill att avvisningen ska stoppas! Det är sorgligt att man ska hindra att rättvisan ska skipas

Pappa B sa...

Ja absolut och i samma veva skulle samtliga idag sittande interner som gjort våldsbrott här i landet, oavsett ifrån vilket land de kommer, åka hem med samma flygförbindelse.
Göran Johansson han är som ett toapapper som man håller upp när det blåser, han fladdrar åt alla håll..

Sanningsägare sa...

Det är fruktansvärt hemskt att läsa mytomanen "Anonym"s kommentarer. Jag förstår inte vad du försöker åstakomma med dina lögner men du kan komma att anmälas för förtal då du sprider elaka lögner som skadar Behrouz Arasteh med familj samt de olika företag han är involverad i.

Pappa B sa...

Ser man på, här hettar det till rejält! Nu står pappa B som en åsna mellan två hötappar och jag lämnar över detta ärende till stora starka staten,pressen och de som verkligen vet vad som är sant och inte sant. Jag i min lilla skrubb kan inte göra så mycket åt saken.

Anonym sa...

Märkligt att du kallar dig för "Sanningsägare!!!" men ändå försöker du dölja sanningen om Behrouz Arastehs bakgrund. Allt som jag skrivit om honom är sant,och vet du vad? jag och andra iranier som blivit lurad av honom, har bestämt oss att sätta stop på hans bedrägeri, vi väntar på pappershanlingar från myndigheterna från Iran som bevisar att han är efterlyst för bedrägeri för över 10 milj kr, och handlingarna ska överlämnas till migrationsverket, då får vi se vem som sprider lögner om honom, alltså jag eller "sanningsägare"!!?

Anonym sa...

Idag kan ni läsa mer om mannen i GP, en helsida. Han har nu också RYMT från sjukhuset.

Anonym sa...

Hej Anonym!
Jag är en offer som Behroz lurade mig har mycket införmation om den här bederagare. jag vill träffa dig och berätta mer om den bedragare manen. tyvärr jag har upptäcket den här blogg idag.

Anonym 2 sa...

Hej Anonym!
Jag är en offer som Behroz lurade mig har mycket införmation om den här bederagare. jag vill träffa dig och berätta mer om den bedragare manen. tyvärr jag har upptäcket den här blogg idag.