onsdag 13 juli 2011

Idag gäller det Lotta!


Den här bilden på Lotta Schelin, idag världens kanske bäste fotbolls spelare, tog jag till ett reportage till tidningen Nya Mål, numera omdöpt och förfinad till Marta. Det var innan Lotta hade bestämt sig för att bli fransyska på allvar. En genomgo liten rackare med glimten i ögat och snabb i näbben. Nästan lika snabb som hon är på plan. Idag gäller det för Lotta att vara på tå. Att ha hittat den rätta känslan framför mål, att få in den där förbaskade läderkulan mellan motståndarnas målstolpar, gärna mer än en gång, att springa sig fri så de bakre tjejerna kan spela in de bollar som gör Lotta till Sveriges livsfarligaste vapen. Japan står för motståndet. Här måste försvaret nypa till redan från start, sätta sig i respekt och inte vika ner sig för de små snappa japanskorna som förmodligen kommer i en bred anfallsvåg i försöket att knäcka Sveriges ardennerhästar i den bakre linjen. Ett par murbräckor i försvaret och en springande Lotta det gör att våra flickor spelar VM-final till helgen. Inte vi, utan de, glöm inte bort detta, du som sitter med din ölburk och joddlar att nu tar vi VM-guld.

Här lunkar en utslagen stjärna. På bilden representerar Brasiliens och världens fix-stjärna Marta, Umeå och nu får hon sitta på läktaren och se sina fd. svenska lagkamrater (en del av dem) spela vidare i VM-cirkusen. Tyskland ,England ,Norge och så Brasilien har blivit utslagna ur VM. Ett minst sagt konstigt scenario och man får hålla med experterna om detta. Fast...det kanske är dags för nya nationer att ta steget upp i finrummet, äntligen?
I eftermiddag avgörs det om våra flickor får fortsätta ända fram till final. Jag tror och hoppas det och så slår vi ut USA en gång till och de blå/gula får ta emot svenska folkets jubel i Kungsträdgården, eller i Malmö eller i Göteborg, och lyfta VM-bucklan mot den tyska himlen och känna segerns sötma rusa genom kroppen!
pappa B
Skicka en kommentar