onsdag 10 augusti 2011

Dåligt med kommentarer, jag får väl vässa inläggen lite mer?

Jag lägger väl in några åldringar från 70-talet, svartvita bilder som på sin tid fyllde sin funktion. Skall det va så skall det och jag börjar med en surgubbe. Just det konung Gustav V! Adolf kliver upp på stadshustrappan i Borås. Regnet öste ner och bakom monarken står Borås store man, chefredaktören på Borås Tidning, en frisk fläkt under sin tid i textilmetropolen.
Sedan blir det glada tongångar då jag presenterar Johnny Öhrbergs orkester i Trollhättan. Omåttligt populära runt om på dansbanorna i landet då det begav sig. En coolt band som sett månget hjärta brista och nya stå i blom. Dansbanorna och dansrestaurangerna var givna fångsplatser då det gällde kärlek. Nu för tiden hoppar 50 personer, mest män, omkring och viftar på ett dansgolv på 25 kvadratmeter till dunkande toner och snabbpratande invandrare. Vem fan hinner knyta några ömma kontakter då? Om man inte är bög och halvdöv redan.
Min stora idol och vän till min pappa och farbror, Bengt Djupbäck, alias Jokkmokks-Jokke. Han var ingen same, som folk tror, utan en fattig man från övre norrlands inland och fjälltrakter. En stor man med ett lika stort hjärta. Den här bilden kommer också från Trollhättan och Jokke är på ett av stadens ålderdomshem och spelar för de gamlingar som bodde där. Med sin skrovliga stämma sjöng han Anna-Lisa Öst "Kära mor" så tårarna sprutade bland tanterna på hemmet!
Sprutade gjorde det här också. Fast den här gången var det "sega råttor" på Kronbergs Konfektyrfabrik nere i Hemsjö. Rune Jingård (välkänd GAIS:are och Sven Kronberg ägde fabriken tillsammans och de var inte enbart goa gubbar utan även mina personliga vänner. Sven och jag var med och bildade Holmalunds Fan-Club, en röd/vit trupp då det begav sig...

Nu skall jag sätta på en panna potatis och så steker vi Falukorv. Inte vilken korv som helst utan vår specialare från H Karlsson i Härryda. Det ska vara gött att leva annars kan de kvetta!
pappa B

5 kommentarer:

Baronessan sa...

Dåligt med kommentarer är det så här års. Folk tycks ha annat för sig. Konstigt ;) Härliga bilder. Jag är en älskare av svart/vitt både på bild och på film.

Plupps krypin sa...

Coola bilder! men falukorv är inte fel det heller. Var vårt kvällsmål här uppe i Uppsalatrakten.
Kram Yvonne

pappa B sa...

Hejsan mina damer. Kul att ni tittar in lite då och då. Jag hoppas att det blivit mycket handklaver hos dig i sommar Baronessan och att Falukorven hålls högt hemma hos Plupp i hennes krypin.
Kram på er

Synnøve. sa...

Godmorgon herr B.
Svart vitt är fint. Funderar själv ibland på att fota svartvitt.

Sega råttor är snadder det. Men idag finns det ju inga goda sega råttor tycker jag.

Jo besökstalet sjunker den här tiden på året. Man har liksom lite annat före sig än sitta vid datorn hihi.
Men kan väl säga att det blir mer och mer nu framöver. Gott att ha bra läsa när det är kallt. Just nu 4,9 plus här bara.... Så ja, hösten närmar sig.
Ha det gött och det är helt rätt..
Det ska va gött att leva annars kan det kvetta.
Kram Synnöve.

pappa B sa...

Hej jenta i nabolannet. HA de så fint och plocka fram yllebyxorna :o)