fredag 2 september 2011

En ny dag och nya friska tag..

Nu är det slut på veckan....ja och jag tycker att veckorna går fortare och fortare. Men det är väl så när avståndet på meterstickan krymper för varje år. Hur som helst så skall jag ta en tur ut med penna och kamera i dag, skall interjuva en världsmästare i pizzabakning? Jo det är faktiskt sant. Går väl dit omkring lunch så får han bjuda på en VM-pizza. Nu börjar man lyfta upp sina båtar och jag är inte avundsjuk på de som glider runt mellan två hamnar i sina miljonekor. När våren kommer kör de via motor (nästan aldrig med fullt segel) till någon hamn uppefter Bohuslänskusten där de ligger för ankar under hela sommaren. Nu när hösten har kommit så tar de samma väg tillbaka, till lyftkranen nere vid Björlanda brygga. År efter år och till sina arbetskamrater säger de att de varit ute och seglat hela sommaren. Jo seglat har de nog mellan restaurangerna och båten, den saken är klar.

Vår lilla "Elsa" hon har fått ligga kvar på magen hela sommaren, vi har inte ens satt henne i sjön. När våren kommer igen och vi är pigga och krya då vänder vi henne, ror oss över Surtesjön och kör ner henne till stillheten i Ödshult. Där i den lilla Ödshultasjön kan hon få guppa tills vi ror ut i vassen och plockar hem några gammelgäddor, "Skogarnas Konung", "Prinsessan" och jag.

Campingplatserna på Västkusten är i kris. Den regniga sommaren har gjort att camparna valt andra sidan av landet. Ostkusten jublar över den fina turistsäsongen medan campingplatsägarna här i väst går runt och samlar tomburkar för att överleva ännu en vinter.
pappa B
Skicka en kommentar