söndag 16 oktober 2011

Köttfärslimpa A´la Pappa B


500 gr nötfärs, 3 dl majskorn, 1,5 dl finhackad gul lök, en vitlöksklyfta, ett ägg. En finhackad tomat och två stor matskedar sojamjöl, salt, svartpeppar och röd curry, 1 dl jalapeno. Alla delar utom köttfärssn körs i beredaren och blandas sedan ner i köttfärsen. slå i 2 dl finhackad röd/grön paprika och blanda väl.
Forma smeten till en limpa och lägg på bakplåtspapper på en plåt och vips in i ugnen. Varmluftsugn 200 grader i 40 minuter. KLART!

Av den sky som blir så tillsätter man vispgrädde och kokar ihop detta till en helt underbar sås. Smält gärna ner lite portvinsgelé i såsen för att spetsa den lite extra. den söta smaken av gelén matchar den kryddstarka köttfärslimpan perfekt. Grönsallad till för mig, potatis, ris eller pasta ör dig. Hej vad det går.

Under tiden så håller jag på att få stryk av SabrinaHind,Ladyliz79 och Dannemkay i Wordfeud. Men det är smällar man får ta här i livet :o)
pappa B

OBS: Gillar du inte stark mat så skippa den här varianten. Man får kamma sig med stålborste efter middagen!
Skicka en kommentar